Nieuws

schaakcup Theo Thijssen weer spannend!

OHet jaarlijkse toernooi om de Schaakcup van o.b.s. Theo Thijssen is na enkele inhaalpartijtjes vandaag (23/1) afgerond. Het was zoals gebruikelijk weer heel spannend. Bij de oudsten was het Sander Boven die zijn naam eer aandeed en van begin tot eind bovenaan stond. Hij heeft het geweldig gedaan en de maximale score gehaald. Dat betekent nog niet dat hij het heel gemakkelijk heeft gehad. Tot in zijn slotpartij bleef het zeer spannend. Sander kon in die partij gelukkig opgelucht adem halen toen hij Luka Kelder onverwachts mat kon zetten. Het is natuurlijk wel weer heel knap dat hij die kans ook direct greep. Daardoor werd Luit v.d. Veen afgetekend tweede met 8 punten. Ook een heel goede prestatie van Luit. Hij zit op schaakles en dat is goed te merken! Ook Mohammed Abdulmoshin zit trouwens op schaakles en ook hij heeft het prima gedaan. Hij werd samen met Peter Lamfers gedeeld derde (beiden 6 punten). Ook goed werk van Peter dus!

Bij de jongsten (t/m 9 jaar) was het zo spannend dat de strijd nog niet direct beslist werd. Robin Kelder en Wouter Hoeks hadden allebei een score van 5 punten en hebben maandag in een beslissingspartij uitgemaakt wie schoolkampioen bij de jongsten is. Het was Robin die uiteindelijk aan het langste eind trok. Hij had ook ervaring, vorig jaar verloor hij de beslissingspartij om het kampioenschap. Wouter heeft natuurlijk wel een heel goed toernoooi gespeeld! Kyan Mulder en Morris Sanders werden bij de jongsten gedeeld derde.

De namen van de beide winnaars wordt gegraveerd in de schaakcup van o.b.s. Theo Thijssen. Goed voor ‘eeuwige roem’ dus. Door dit toernooi hebben zich 16 schakers geplaatst voor de Asser schaakkampioenschappen op 1 februari in de Eekhorst.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie