Nieuws

een feest van kleur

P2140021Vrijdag was groep 3 aan de beurt om de onderbouwshow te verzorgen.

Ergens ver weg van hier, is een land waar alles grijs is. Hoe dat komt? Ze hebben de kleuren nog niet ontdekt. Het is niet alleen een grijs land, het is ook een saai land. Ze zijn de grens nog niet over geweest. Ze denken dat de hele wereld grijs is. Het land wordt bestuurd door de grijze koningin. De grijze kinderen komen in opstand, ze willen verandering. De koningin stuurt ze in groepjes naar nieuwe onbekende landen.

In het land van geel is het altijd licht en warm. Na een tijdje krijgen ze pijn in hun ogen en last van hun vel. Geel is anders maar niet bepaald beter. Een ander groepje komt aan in het land van rood waar iedereen knuffelt en kusjes geeft. Na een tijdje zijn ze het knuffelen zat. Rood is anders maar niet bepaald beter. Het derde groepje komt aan in het land van roze waar het een troep is en iedereen het leven door een roze bril ziet. Het roze land is wel gezellig maar niet bepaald beter.

Uit elk land nemen ze een cadeautje mee voor de koningin. Thuis gekomen hebben ze geleerd dat het niet dit òf dat is maar dit èn dat. Alle kleuren doorelkaar.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie