Wereldgodsdienst dag groep 4

Afgelopen vrijdag heeft groep 4 een themadag over Wereldgodsdiensten gehad. Deze dag werd gegeven door juf Ilse. De kinderen mochten allemaal iets van thuis meenemen met een ‘gevoels’ waarde: ‘Wat betekent dit voor jou? Waarom is het zo belangrijk voor je? Hoe kom je eraan?’ De kinderen hebben hier een verhaal over geschreven.

Vervolgens hebben we gesproken over 5 grote godsdiensten in de wereld: Christendom, Jodendom, Islam, Hindoeïsme en Boeddhisme. Wat is nu eigenlijk geloven en waar geloven deze mensen in?

Om de dag af te sluiten hebben de kinderen een ‘boom vol geloof’ gemaakt. Zij hebben met deze boom laten zien waar zij in geloven en wat ze geleerd hebben.

De hele dag was er ook een kistje in de klas aanwezig, een kistje met attributen die te maken hebben met geloven. Tussendoor haalden kinderen er steeds wat uit en hadden we een gesprek over wat we zien, wat het is en welke waarde het heeft. De kinderen hebben heel wat nieuwe dingen geleerd van elkaar en met elkaar.