verslag van de sport&speldag kleuters

De dag begon vanmorgen fris, maar gelukkig straalde de zon ook. Perfect weer voor een sport- en speldag. De kinderen hadden ontzettend veel zin in de dag en kwamen sportief gekleed naar school. De hulpouders gingen de spelonderdelen klaarzetten, terwijl de kinderen in de klas nog even lekker aan het spelen waren. Hierna begonnen we met een warming-up, want dat is heel gezond! Eerst even ons lijf ‘wakker trommelen’ en daarna lekker dansen op muziek. Toen ons lijf helemaal warm was, kwamen de hulpouders de kinderen uit de groepen halen.

Samen met de hulpouder en de klasgenootjes gingen de kinderen, in kleine groepjes, allerlei spelonderdelen doen. De kinderen konden onder andere met hun groepje een kruiwagenrace doen, een ballentrein maken, oefenen met het ophangen van was en uiteraard veel rennen, klimmen, springen, mikken en gooien. Een prachtige ochtend en veel enthousiaste kinderen en ouders! Ook de grote parachute is altijd een groot succes. Samen de parachute in de lucht houden en een bal rond laten gaan of je met je hele groep verstoppen onder de parachute. Rond kwart over tien werden de kinderen weer naar hun klas gebracht. Van al dat sporten krijg je dorst en honger! De ouders hebben alle materialen weer opgeruimd en kregen een welverdiend kopje koffie of thee met wat lekkers. Hierna gingen ze weer naar huis. De kinderen konden nog even lekker met hun speelgoed spelen en aan het eind van de ochtend kregen we nog een verkoelend ijsje. Jummie! Dat was smikkelen.

Al met al was het een geslaagde ochtend. We willen de hulpouders ontzettend bedanken voor hun inzet!