TOP schaakprestatie voor Theo Thijssen op NK

Op 2 en 9 juni zijn de schakers van Theo Thijssen naar Gouda geweest om te schaken in de finale van het NK schaken voor basisscholen. De 40 beste schaakscholen van Nederland namen het tegen elkaar op in teams van 4 spelers. Theo Thijssen stond na de eerste speeldag op een knappe 21e plaats.

Vandaag op 9 juni stonden Stella, Leon, Marco en Huub alweer om 7.30 uur paraat bij de school om gezamenlijk richting Gouda af te reizen. Niet geheel onbelangrijk om te noemen is dat de jongens in dit gezelschap gistermiddag net terug waren van een 3 daags schoolkamp!

Er stonden vijf rondes op het programma, vijf lange speelrondes waarin coach en ouders gespannen moesten toekijken en afwachten. Een zeer knappe prestatie werd vandaag geleverd, want van de 5 rondes werden er 3 gewonnen!

In totaal waren er 11 speelrondes (van de 2 zaterdagen samen). Stella op bord 1 wist ontzettend knap de punten te behalen, op bord 1 kom je de allerbeste schakers tegen en is elke partij een uitdaging. Knap gedaan Stella! Dan hadden we op bord 2 Leon. Moe van het schoolkamp met groep 8, zat Leon z’n uiterste best te doen op het lastige bord 2. Hij heeft gestreden en begon elke partij weer met frisse moed, goed zo Leon. Op bord 3 vertegenwoordigde Marco de Theo Thijssen. Het leek wel of de vermoeidheid van het schoolkamp hem juist goed deed. Wist hij vorige week nog 2, 5 punt binnen te slepen, vandaag waren dit er 5! Een 100% score voor Marco vandaag en dat is echt knap op dit niveau! Op bord 4 speelde Huub een goede wedstrijd. Huub speelt met een prachtig sierlijke hand en het is een feest om daar naar te kijken. Ook hij heeft een meer dan goede prestatie geleverd!

Aan het einde van de dag was er voor de prijsuitreiking een boekpresentatie van ‘Simon de schaakkampioen’. Er waren 10 kinderen die dit boek gratis mee naar huis mochten nemen. Eén van de geluksvogels was onze eigen Leon! Hij kreeg het boek en wist een handtekening van de schrijver te bemachtigen. Niet alleen Leon had geluk; ook de kinderen op school, want Leon heeft toegezegd een boekbespreking over dit boek te gaan houden. Dankjewel alvast Leon!

Over de 11 speelrondes is Theo Thijssen na dag 2 als 17e in het klassement geëindigd. Van de 40 scholen 17e worden, daar zijn we echt ontzettend trots op! Zeker als je bedenkt dat er voor beide dagen samen 10 uren reistijd is gemaakt. Alle ouders die ondersteuning hebben geleverd (ook aan deze reis) verdienen ook zeker een compliment.

Dit bericht heeft 1 reactie