themadag respect in groep 1 t/m 3

respectOp donderdag 30 januari hadden de groepen 1 t/m 3 een themadag over ‘respect’. In de kleutergroepen stond deze dag in het teken van ‘respect voor ouderen’. We hebben in de kring de kinderen uitgelegd wat respect nu precies is…

Sandro: “dat je aardig bent voor elkaar” – Fabian: “dat je lief tegen elkaar bent” – Marin: “dat je aardig bent en elkaar helpt”. Voor de opa’s en oma’s hebben we Oud Hollandse liedjes gezongen. U kunt hier een filmpje van zien op de website.

Vervolgens deden alle kinderen mee met seniorengym. Deze gymles werd op een stoel uitgevoerd. De kinderen moesten hun benen en armen op de maat van de muziek bewegen. Het was wel erg makkelijk volgens de kinderen… ’s Middags hebben we een fotolijst geknutseld. De kinderen hebben daarop hun opa’s en oma’s getekend.

De kinderen van groep 3 hebben ook over respect gewerkt. We hadden het over respect voor elkaar.’s Morgens maakten ze een prachtig blad over talenten. Elk kind heeft voor een ander iets geschreven en getekend over dat kind. Dit stond op het briefje van Leon: “Je bent lief en gaf het touw aan mij”. Op het briefje van Nadia stond: “zorgzaam.”

Elk kind heeft verteld over iemand in hun omgeving die iets heel goed kon. Julia: “Abel kan mij aan het lachen maken”. Olivier: “mijn oom John kan goed voetballen en mijn tante kan goed complimentjes geven”. Maaike: “Pappa kan heel goed koken.” Yassin: “Mijn moeder kan heel goed pannenkoeken bakken”.

’s Middags hebben we veren gekleurd en aan elk kind van het groepje een veer met een compliment gegeven. Op het digibord zagen we een filmpje. Daarin werd heel goed uitgelegd wat het verschil is tussen pesten en plagen. Bij pesten lacht niemand. Bij plagen lachen we allemaal. We hebben gemerkt dat het fijn is om een compliment te geven en te  krijgen.

filmpje