Themadag groepen 1,2,3: Respect

Vandaag hebben we in de onderbouw een themadag gehad. Deze themadag ging over respect. We zijn eerst in de eigen klas gestart met het liedje: iedereen is anders.

Hierna gingen de kinderen naar verschillende klaslokalen om daar iets te leren over respect.

In het speellokaal hebben de kinderen met juf Dewie geleerd wat Rots is en wat Water is. Hoe je stevig kunt staan en grenzen leren aangegeven met stootkussens.

Bij juf Gerdy hebben de kinderen geleerd hoe ze om moeten gaan met ouderen. Ze hebben een zonnestraal geplakt, omdat zij het zonnestraaltje van hun opa’s en oma’s zijn.

In de klas van juf Gea hebben de kinderen geleerd hoe ze respectvol met dieren kunnen omgaan. Ze hebben een kleurplaat van kleine kriebelbeestjes gekleurd.

Bij juf Lisette hebben de kinderen geleerd wat gevoelens zijn. Ze hebben gedanst op verschillende muzieksoorten en waren daarbij verdrietig, blij, verliefd, boos, kwaad of bang.

Juf Elly was vandaag helaas ziek, gelukkig kon juf Milou de activiteit overnemen. Hier werd het boek van Kikker en de vreemdeling voorgelezen en daarna werd er een kleurplaat gemaakt. De kinderen hebben geleerd dat het belangrijk is om vriendelijk te zijn.

De kinderen hebben allemaal enthousiast meegedaan.

Het was een geslaagde en leerzame themadag!

IMG-20160129-WA0000 IMG-20160129-WA0001 IMG-20160129-WA0002 IMG-20160129-WA0003 IMG-20160129-WA0004