Themadag groepen 1 en 2

140912 themadag verkeer (3)Op vrijdag 12 september hadden de groepen 1 t/m 4 een themadag over ‘gezond gedrag in het verkeer’. In de kleutergroepen werd begonnen met een kringgesprek over het verkeer. De kinderen hebben geleerd wat er allemaal bij het verkeer hoort en welke verkeersregels er zijn. Vervolgens hebben we een filmpje bekeken over veilig oversteken.

Om 09.00 uur ging groep 1 een wandeling door de wijk maken. Zo moesten ze oversteken, kwamen ze over een zebrapad en hebben ze de verkeerslichten gezien. Natuurlijk zagen de kinderen ook heel veel verkeersborden en hebben ze geleerd wat deze borden betekenen. Ondertussen ging groep 2 het oversteken en het toepassen van de verkeersregels oefenen op het verkeersplein. Alle fietsen en verkeersborden kwamen uit de schuur en werden op het plein gezet. Zo waren er fietsers, voetgangers, kinderen op de step en automobilisten. Gelukkig wisten de kinderen de regels heel goed en gebeurden er geen ongelukken. Later hebben de groepen gewisseld zodat groep 1 ook op het verkeersplein kon spelen en heeft groep 2 ook een wandeling gemaakt.

Na de pauze werd er in alle groepen druk geknutseld. Alle kinderen hebben een verkeerslicht gemaakt. Ze weten nu precies wanneer je door mag rijden en wanneer je moet stoppen.

’s Middags kreeg iedereen een verkeersboek. Hierin konden de kinderen mooie kleurplaten kleuren, plaatsjes bij elkaar zoeken, een verhaaltje lezen enz. Ook hebben we nog een liedje geleerd over het oversteken.