Themadag ‘Gezond gedrag’ in de onderbouwgroepen

‘Wij hebben een ontzettend leuke en leerzame themadag gehad over ‘gezond eten’. De ochtend begonnen we met het proeven van verschillende smaken. Zo hebben we het verschil geleerd tussen zoet, zout, zuur en bitter.

Daarna hebben we met z’n allen gekeken naar het eten voor de eerste pauze. We kwamen er achter dat bijna alle trommels gevuld zijn met lekker fruit. Door het maken van een turftabel konden we aflezen dat de appel het meeste voorkwam in de broodtrommels. Ook het drinken hebben we geturfd. Nu weten we wat we nog kunnen veranderen om de ‘gezondste’ klas te worden van de school.

Het leukste vonden we het groente en fruit spel. Juf deed een kaartje met een fruit of groentesoort op de rug van iemand. Je moest dan vragen stellen, zodat je kon raden wat er op het kaartje stond.

In de middag hebben we een kunstwerk van fruit en groente gemaakt.

We vergeten helemaal dat we ook een heerlijke fruit smoothie hebben gemaakt van druiven, bananen en sinaasappelsap. We mochten dit ook proeven. ‘

Groetjes groep 4

Vorige week hebben we bijgehouden wat voor eten de kinderen mee hebben genomen voor de fruitpauze. Het was leuk om te zien dat er elke dag verschillende fruitsoorten werden meegegeven. De druiven, appel en banaan werden het meest gegeten.

Afgelopen vrijdag was onze themadag gezond gedrag. We hebben boeken gelezen over dieren die fruit eten. We hebben fruit geteld en gesorteerd. Welk eten is gezond en welk eten is ongezond. De kinderen wisten dit al heel goed te benoemen.

Er werden liedjes gezongen en uiteraard ook gedanst op vele fruitliedjes.

Daarnaast hebben we appels geknutseld van stroken. Dit was nog best wel lastig, maar de resultaten zijn heel leuk geworden.

We hebben smoothies gemaakt van druiven en bananen. Die smaakten erg lekker!

Groeten uit de groepen 1 en 2.

In groep 2-3 hebben de kinderen ook nog gewerkt in een werkboekje. ’s Middags hebben we allerlei gezonde dingen getekend.

Groeten uit groep 2-3.