Themadag “de kapper” groepen 1 en 2

voor de websiteDe afgelopen week leerden de kinderen in de groepen 1 en 2 veel over de kapper. We hebben filmpjes gezien en er werd verteld over de kapsalon. Alle kinderen hebben met scheerschuim gespeeld. Dat voelde heel erg gek! De kinderen van groep 2 hebben met ecoline en een föhn haren gemaakt en een mooie spiegel geknutseld. Op de gang was er een kapsalon gemaakt, waar de kinderen uit alle groepen mochten spelen.

Vrijdag was het onze themadag. De dag begon met een groep moeders die de haren van de kinderen gingen invlechten en kleuren. Ondertussen werd er druk gespeeld met de meegenomen poppen en wasteiltjes. De poppen werden gewassen en gekapt. We willen alle aanwezige moeders bedanken voor hun kapperskunsten en gezelligheid!

Na de fruitpauze hebben alle kinderen een knutsel gemaakt en er was een werkboekje over de kapper waarmee de kinderen aan de slag konden gaan.

’s Middags hebben we lekker buiten gespeeld. Een geslaagde en gezellige dag! “Het leukste van vandaag vond ik, dat we het hoofd van Elsa gingen maken.” “Ik vond het allerleukste met de moeders die het haar gaan doen en de kleurtjes bij iedereen.” “Ik vond het hoofd maken het leukst.”