Struikelstenen groep 6, 7 en 8

Groep 6, 7 en 8 hebben vandaag in het centrum van Assen en daar omheen struikelstenen schoongemaakt. Struikelstenen zijn kleine koperen gedenkplaatjes met de namen van Joodse mensen en verzetsstrijders die tijdens de 2e wereldoorlog gedeporteerd zijn, en dat niet hebben overleefd. Ze liggen in de straat op de plek waar de mensen gewoond hebben.

’s Ochtends hebben we eerst bezoek gehad van Henny Többen en Jannie Tonkes van de stichting Struikelstenen. Zij hebben de kinderen verteld over wat de struikelstenen zijn en waarom ze door de stad verspreid liggen.

Daarna zijn we gezamenlijk begonnen met een bloemlegging bij het Joods monument, om vervolgens in groepjes uiteen te gaan en te boenen. De kinderen hebben erg hun best gedaan en er waren dan ook veel positieve reacties van mensen die het zagen!

Wij hebben als school ook één steen geadopteerd. Deze zal op 18 oktober aan Het Kanaal worden gelegd!

Mocht u de struikelstenen nog nooit gezien hebben, let dan nu maar eens goed op als u in de binnenstad, de Oranjestraat, of het gebied tussen de Beilerstraat en de Oversingellaan bent. Ze glimmen weer mooi!

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.