Staking 12 december: Kindcentrum Theo Thijssen gesloten

Telefoon: 0592 820500   Mail: info@plateau-assen.nl

Geachte heer/mevrouw,

Staking dinsdag 12 december

Op dinsdag 12 december wordt op onze scholen gestaakt. Werknemers in het primair onderwijs leggen dan voor één dag het werk neer om meer salaris te vragen aan het kabinet. De staking is ook gericht tegen de hoge werkdruk die wordt ervaren en tegen het groeiende lerarentekort in Nederland. De staking is een initiatief van PO Front, waarin onder andere de onderwijsvakbonden en de werkgeversorganisatie PO-Raad verenigd zijn.

Plateau Integrale Kindcentra heeft begrip voor de argumenten van de stakers, niet alleen voor wat betreft de looneis voor leerkrachten maar vooral ook de werkdruk die voor zowel leerkrachten als onderwijs ondersteunend personeel groot is.

Door deze staking zullen onze scholen de gehele dag gesloten zijn. Uw kind hoeft op deze dag dan ook niet naar school te komen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Opvang

Wij vragen u zelf opvang voor uw kinderen te regelen voor deze dag.

U kunt uw zoon of dochter voor deze dag wellicht naar onze vaste opvangpartner (Plateau Kinderopvang) brengen. Afhankelijk van de vraag zal daar passend aanbod worden gerealiseerd.

De kosten voor deze opvang komen voor uw eigen rekening.

Inhalen

In het basisonderwijs geldt dat leerlingen een minimumaantal lesuren moeten volgen in boven- en onderbouw. De school heeft hier rekening mee gehouden door marge-uren in de roosters in te bouwen. Uw kind hoeft de gemiste lesuren dan ook niet in te halen.

Hoogachtend,

Ir. P. Moltmaker,