speldag en denkspeldag

140416 speldag 01Woensdag 16 april stond in het teken van de speldag. ’s Ochtends werden alle groepen opgehaald door de Paashaas. De Paashaas deed met de kinderen op het schoolplein een warming-up. Iedereen kreeg het hier erg warm van en ook de magen begonnen wat te rommelen. Gelukkig stond er na de warming-up een heerlijk pannenkoekenontbijt op de kinderen te wachten. Dat was smullen!

Na de pauze gingen de groepen 3 en 4 hun maatje voor deze dag uit de kleutergroepen halen. Er volgden twee workshopsrondes. De kinderen konden kiezen uit: eieren zoeken en het springkussen, een paaskaart maken, zingen, dansen en drama, een paasschilderij maken, een paasei versieren, puzzelen, gezelschapsspelletjes, een paasmandje maken en bewegen. Tussendoor kregen alle kinderen nog een beker ranja, paaskransje en een eitje.

We kunnen terugkijken op een heel gezellige ochtend.Alle ouders worden hartelijk bedankt voor het bakken van de pannenkoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de bovenbouw was het weer diep nadenken geblazen. Kinderen hadden zich ingeschreven voor Memory, Vier op een rij, Sudoku, Stratego, Dammen, Rummikub en Schaken. Na een zeer spannend, gezellig en sportief verlopen toernooidag vond de prijsuitreiking plaats op het schoolplein. Daar werden de prijswinnaars letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet en ontvingen alle deelnemers complimenten voor hun sportieve inzet.