Sinterklaastheater ‘Paniek in het pietenhuis’

In een lange rij gingen we met de groepen 2 en 3 naar theater de Kolk. Hier aangekomen moesten we in de hal wachten. De kinderen keken naar het plafond en zagen hier blauwe doeken zweven.

Daarna mochten we de grote zaal in. Alle kinderen kregen een eigen stoel en toen begon de voorstelling. Huispiet was op zoek naar hoofdpiet. Hij kon hoofdpiet niet vinden. Gelukkig zagen de kinderen hoofdpiet allang. Hij zat met zijn hoofd in de wolken. Samen met zijn Lisa leken ze op een roze wolk te zweven. Hierdoor was hoofdpiet wel één en ander vergeten. Zijn planning leek in de war te komen. Gelukkig wilde zijn Lisa hem overal bij helpen. Sinterklaas mocht er natuurlijk niet achter komen. Aangekomen bij de pakjeskluis bleek dat alle pakjes waren uitgepakt. Nu begon een speurtocht naar de dader. Huispiet werd ondervraagd, maar hij had het niet gedaan. Uiteindelijk besloten ze samen in de pakjeskluis te kijken, maar deze zat op slot! Wie had er nu toch een reservesleutel….? De burgemeester! Toen kwam Marco Out, de burgemeester van Assen, het podium oplopen. Hij had een koffer waar alle reservesleutels van de stad in zaten. De sleutel van de grote politietoren, de sleutel van een snoepjeswinkel én de reservesleutel van de pakjeskluis. Hier vonden ze regelpiet met allemaal uitgepakte cadeautjes. Hij was te laat begonnen met het regelen van allerlei zaken. Gelukkig riep Sinterklaas zijn pieten bij elkaar en besloten iedereen regelpiet te helpen.

We willen de organisatie bedanken voor deze mooie voorstelling. De kinderen hebben genoten!

Dit bericht heeft 1 reactie