Sinterklaas en zijn pieten op school!

20161205_083437

Gisteren was het 5 december, de verjaardag van Sinterklaas. De dag waarop Sinterklaas met zijn pieten een bezoek zou komen brengen aan onze school. De kinderen hebben zich de afgelopen weken al enorm verheugd op dit moment en gisterochtend was het moment eindelijk daar.

In de winterkou verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein. Waarna juf Heleen een openingswoordje deed. Opeens verscheen er een piet op het dak. De piet durfde niet meer van het dak af! Het bleek danspiet te zijn en danspiet kan ontzettend goed dansen, maar ze heeft wel hoogtevrees. Gelukkig waren onze kinderen vindingrijk en kwamen met verschillende oplossingen: een ladder, een vliegtuig of… gewoon door de deur en dan met de trap naar beneden. Karim haalde de piet van het dak.

Ondertussen zongen we met de kinderen de Sinterklaas en Pietenmove, maar Sinterklaas kwam er nog niet aan. Totdat we ineens sirenes hoorden! Daar kwam Sinterklaas aan IN de brandweerwagen! Wat een aankomst! Hierna zongen en dansten we op de pietenjump. Daarna gingen alle kinderen naar binnen om het feest écht te laten beginnen. Alle kinderen van de onderbouw mochten Sinterklaas een hand geven en piet een high five! De kinderen van de bovenbouw werden verwend met pepernoten en gingen daarna naar de klassen om daar hun prachtige surprises en gedichten te bewonderen.

In de onderbouw mochten de kleuters en later groep 3 en 4 naar het speellokaal. Hier zongen we ‘Sinterklaasje kom maar binnen’ en na het lied twee keer gezongen te hebben kwamen Sinterklaas en zijn pieten naar binnen. De kinderen hebben gedanst, gezongen, gesprongen en allerlei kunsten aan Sintklaas laten zien. Ook werden er vragen gesteld, zoals ‘heeft u ook een smartphone?’ en ‘waarom heeft u altijd zo’n haast?’. Sinterklaas heeft alle vragen beantwoord.

Om half twaalf kregen alle kinderen van de onderbouw een kadootje. Dit werd door de pieten in de klassen gebracht. Iedereen is ontzettend verwend en het was een prachtige dag!

We willen de ouders die geholpen hebben bij de voorbereidingen van dit prachtige feest ontzettend bedanken voor hun inzet! We hebben genoten!

Binnenkort zullen er nog meer foto’s volgen.