Sint Nicolaas 5 december

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe afgelopen weken hebben de kinderen uit de onderbouw wel twee keer de schoen gezet. Helaas zat er de eerste keer niets in de schoen, maar er lagen wel allemaal zakjes in het lokaal. Ook lag er in elke klas een brief van Sinterklaas met de vraag aan de kinderen om hulppiet te worden. Dit hebben de kinderen dan ook in de gymzaal en poppenhoek geoefend. De tweede keer dat we de schoen gingen zetten hadden we gelukkig wel een cadeautje: een mooie kleurenpen. Toch was er dit keer ook iets vreemds aan de hand… De cadeautjes voor de kinderen uit de bovenbouw waren in de klassen van de onderbouw bezorgd. Gelukkig zijn deze kinderen echte hulppieten en hebben ieder een cadeau in hun zak gedaan en deze naar de bovenbouw gebracht. Daarnaast was Rommelpiet ook nog langs geweest. Het was een zooitje……

Vandaag stonden de kinderen op het schoolplein te wachten totdat Sinterklaas met zijn pieten zou komen. Nadat we het lied ‘Kom van dat dak af Zwarte Piet’ hadden gezongen hoorden we heel hard gehuil. Op het dak van de school stond Ouderwets gezellige Piet. De piet vertelde dat hij naar de cadeautjes voor de kinderen zocht, maar dat hij niet meer van het dak durfde.

Opeens verscheen ook Sinterklaas met twee andere pieten. Sinterklaas vertelde dat de juffen en meesters al naar het Pietenhuis waren geweest om de cadeaus op te halen. Alle cadeaus waren al op school. Maar hoe moest Ouderwets gezellige Piet van het dak? Het leek er even op dat we de brandweer zouden moeten bellen…. Gelukkig wisten de kinderen van de onderbouw dat er in de onderbouwhal een ladder lag. Juf Dewie en juf Sigrid waren echte hulppieten en hadden de ladder opgehaald. Toen de piet eindelijk van het dak was hebben we tot slot  ‘De Pieten Vibe’ gezongen en daarna kon het feest echt beginnen!

De kinderen van de onderbouw zijn allemaal op bezoek geweest bij Sinterklaas in het speellokaal. Alle kinderen hebben een cadeautje gekregen en waren hier heel erg blij mee. In de bovenbouw begon het feest ’s morgens met het uitpakken van de prachtige surprises. De kinderen hadden ook een gedicht gemaakt. Er hing een gezellige sfeer in alle groepen.