schoolreis groep 1 en 2

140626 schoolreis 1-2 06Afgelopen donderdag was het dan ein-de-lijk zo ver….We gingen op schoolreis! Toen de kinderen ’s ochtends in de klas kwamen, kregen ze een t-shirt van school aan. Omdat de weersvoorspellingen goed waren konden ze zich ook even insmeren met zonnebrandcreme. Nog even een paar liedjes zingen en een toiletbezoek was het dan eindelijk tijd om te gaan. We liepen in een lange rij richting de bussen.

Eenmaal in de bus zongen de kinderen uit volle borst verschillende liedjes. Ook hebben we natuurlijk naar alle pappa’s en mamma’s gezwaaid. Aangekomen in Bakkeveen begon het zonnetje al te schijnen. Dit kwam goed uit aangzien we een klein stukje moesten lopen naar Flippies Pretpaleis. De kinderen keken hun ogen uit. Ze konden klimmen, klauteren, springen, schommelen, rennen en uitrusten. Zowel binnen als buiten was er genoeg te doen. Tussendoor kregen de kinderen iets te drinken en een koekje.

Rond 12.00 uur kregen de meeste kinderen wel wat trek. Ondanks dat we stampot spruitjes hadden besteld, kregen alle kinderen toch een bakje met patat. Dit vonden ze gelukkig niet erg. Natuurlijk was er daarnaa weer tijd om nog even lekker te gaan spelen. De kinderen werden nog getrakteerd op een lekker stuk komkommer.

Om 14.00 uur was het dan echt tijd om te gaan verzamelen en onze schoenen aan te trekken. Gelukkig konden wij binnen genieten van een heerlijk ijsje. Ondertussen begon het buiten enorm te regenen. Helaas hield deze regen niet op en kwamen we kleddernat bij de bus aan. Dit mocht de pret niet drukken want we hebben een super schoolreisje gehad. Ook de terugreis hielden de kinderen niet op met zingen. Enkele kinderen hebben even lekker geslapen. Toen we bij school aan kwamen stonden de ouders al te wachten. Ze keken erg verbaasd toen de bussen helemaal leeg bleken te zijn. Gelukkig was dit maar een grapje en zijn alle kinderen weer veilig terug gekomen. Wij willen Rianne, Martine en Wendy bedanken voor de gezelligheid!