Schakers daltonkindcentrum Theo Thijssen naar NK!

Op zaterdag 2 juni zullen de schakers van daltonkindcentrum Theo Thijssen uit Assen hun uiterste best gaan doen tijdens het NK schaken voor basisonderwijs in Gouda. Daar komen 40 teams uit heel Nederland schaken voor de hoogst mogelijke plek op dit kampioenschap.  De 4 leerlingen van team ‘Theo Thijssen 1’ wisten zich op  7 april te plaatsen, door een 2e plaats te behalen in de finale van de Noordelijke schaakkampioenschappen.

Daltonkindcentrum Theo Thijssen kent een rijke historie op schaakgebied. Er is altijd aandacht voor het schaken geweest.  Zo is er sinds jaar en dag een schaakbord met levensgrote schaakstukken op het schoolplein en is tijdens de denkspeldag van de school een schaaktoernooi. Leerlingen kunnen er voor kiezen om schaaklessen te krijgen. In het verleden is de school al een aantal keren naar het NK geweest, de laatste keer was dit in 2009.

Op 2 juni is in Gouda de eerste speeldag, op 9 juni de tweede. Er zal op het hoogste niveau geschaakt worden, dus leerlingen en coach staan twee spannende dagen te wachten!