Schakers 2e van Drenthe!

Drenthe 2Na zeven schaakwedstrijden op het hoogste Drentse niveau was het helemaal duidelijk. Het tweede schaakteam eindigde in de Drentse middenmoot en Theo Thijssen 1 wist beslag te leggen op een fantastische 2e plaats in het eindklassement van alle scholen van Drenthe. Echt een prima resultaat voor beide teams! De o.b.s. Theo Thijssen toonde zich opnieuw, zoals zo vaak, een zeer goede schaakschool!

In team 1 haalden Mo en Stella op bord 1 en 2 bijna een 50% score. En dat is op dit niveau zeer verdienstelijk tegen de sterkste schakers van Drenthe. Robin Kelder verloor maar 1 partij en speelde echt een zeer goed toernooi. Luit verloor helemaal niets en speelde er maar eentje gelijk. En dat is gewoon een superresultaat, Luit! Deze prestaties samen waren goed voor een tweede plek in het eindklassement na de Kloostertuin die als favoriet ook kampioen werd. Op 28 maart speelt team 1 van onze school daardoor mee in de Noordelijke kampioenschappen tussen de beste Groninger en Drentse ploegen.

Maar ook team 2 deed het heel goed. Tot de laatste ronde kon team 2 zich plaatsen voor de volgende ronde. Alleen bepaalde het lot dat de laatste wedstrijd ging tussen Theo Thijssen 1 en Theo Thijssen 2. Door die laatste nederlaag ging het net mis voor team 2. Kijken we even naar de resultaten, dan zien we dat Peter op bord 1 (ook tegen al die sterke schakers) bijna 50% scoort, net als Robin van Hamont op de borden 2 en 3. Kyan won twee van de zes partijen. Moody had niet helemaal zijn dag en won er eentje, maar werkte heel hard. En wat deed ‘reserve’ Senna? Hij speelde 5 partijen en won er 4 en verloor niets! (80%). Fantastisch gedaan Senna.

We  willen vanzelfsprekend alle supporter-ouders heel erg bedanken voor hun aanwezigheid en het vervoer. Op 28 maart gaat team 1 z’n best doen om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen later dit schooljaar. Veel succes daar! (foto’s ook in de fotogalerij: Marcel Dekker) (sfeerverslag)