Schakers 2e én 3e van Drenthe!

Na een spannende vrijdag (Zullen alle zieke schakers op tijd weer beter zijn?), konden we ons zaterdagochtend gelukkig met twee (!) teams melden in Emmen. In totaal zijn er 11 schaakteams van verschillende scholen uit Drenthe die mogen schaken tijdens de Drentse Kampioenschappen voor basisscholen. Er wordt geschaakt met de klok, per ronde is er precies 15 minuten speeltijd per persoon. Als volleerde schakers zitten de leerlingen achter hun borden. In team 1 zijn dit Stella, Leon, Huub en Lars. Voor team 2 vertonen Ezra, Adam, Jesse en Aletta hun kunsten. In (meestal) opperste concentratie worden de partijen gespeeld en wat was het soms spannend! Vooral de klok gaf een extra dimensie aan de wedstrijd. Na 4 ronden staan de teams van Theo Thijssen op plaats 2 en 3. Wie denkt dat de wedstrijd is beslist, komt bedrogen uit, er is een minimaal verschil in punten met de teams op de plaatsen 4 t/m 6. Het was daarom extra belangrijk voor de leerlingen om geconcentreerd en gecontroleerd te blijven schaken. In de laatste pauze speelden de leerlingen buiten wederom voetbal, maar voor de pauze om was, verzocht de coach zijn schaakpupillen even rust te nemen, de hartslag te laten zakken, iets te drinken en zich klaar te maken voor de laatste ronde. Deze ronde kwam het er op aan; alles of niets. In top tempo werd nu elke partij gespeeld en… iedereen won zijn partij in de 7e en laatste ronde, klasse! Na een lange schaakdag was het duidelijk wie de besten van Drenthe zijn en welke 3 teams door mogen naar de kampioenschappen van Noord Nederland op 7 april in De Wilp (waar tevens geschaakt gaat worden om een plaats op het NK in juni in Nijmegen). Op de 2e én 3e plek werd Theo Thijssen genoemd! De eerste plaats was voor onze collega-school Kindcentrum Kloosterveen.
Stella en Aletta -de schaak-zusjes- wonnen allebei de prijs ‘beste meisje van het toernooi’, ze wonnen precies evenveel partijen. Omdat Stella op bord 1 speelde, is de beker uiteindelijk toegekend aan haar. Ze heeft overigens wel toegezegd deze prijs te delen met haar zusje. In de toekomst kunnen we wellicht nog veel verwachten van Aletta, ze zit nog maar in groep 4, dus er zijn nog heel wat jaren te gaan. Stella en Aletta, gefeliciteerd!
Met twee teams bij de eerste 3, wat een prestatie! Trots zijn wij uiteraard op jullie allemaal!
Langs deze weg willen wij de ouders, die deze lange dag de leerlingen hebben ondersteund, hartelijk bedanken.

Dit bericht heeft 1 reactie