Schaakcup obs Theo Thijssen

De afgelopen maanden hebben we op onze school een schaakcompetitie gehouden. 26 Kinderen uit de groepen 4 t/m 8 deden hieraan mee. Tijdens dit toernooi speelden de kinderen 9 wedstrijden. De groep was verdeeld in 2 groepen: de jongste kinderen en de oudste kinderen. Het was erg spannend dit jaar, doordat het niveau heel dicht bij elkaar lag. Aletta was hierbij de sterkste. Van de 9 wedstrijden, had zij er 5 gewonnen. Dit was erg knap, vooral vanwege feit dat Aletta in groep 4 zit en een aantal partijen won van kinderen uit groep 8!

Stella Dekker had dit jaar meer tegenstand dan andere jaren. Tot de laatste ronde had Stella, net als Leon Holtrop, 7,5 punten, mede doordat ze tegen elkaar gelijk hadden gespeeld. Omdat Leon zijn laatste wedstrijd wederom gelijkspeelde en Stella haar laatste wedstrijd won, kon zij zich opnieuw tot beste schaakster van onze school kronen. Het was een erg leuk, gezellig en leerzaam schaaktoernooi. Op naar volgend jaar!