‘Rots en Water’ met kleuters

Dit schooljaar zijn wij begonnen met het aanbieden van Rots en Water in alle groepen. In derots en water15 kleutergroepen hebben de kinderen kennis gemaakt met deze twee termen. Wat is een rots en wat is water? Vervolgens hebben de kinderen geleerd hoe je als een ‘rots’ kan staan. De kinderen kunnen dit door middel van het liedje:

‘Hoofd, schouders, sterk staan, sterk staan. Hoofd, schouders, sterk staan, sterk staan.

Schouders laag en adem in je buik. Hoofd, schouders, sterk staan, sterk staan’

Naast dit liedje hebben we meerdere spelletjes gespeeld om het ‘stevig staan’ te oefenen.

In het tweede thema hebben de kinderen geleerd wat emoties zijn en hoe je ze kan herkennen. Naast het spelen van spelletjes horen ook de stootkussens bij Rots en Water. De kleuters mochten zich hierop uitleven. Vooraf is besproken dat je alléén tegen het kussen mag stoten en schoppen en natuurlijk niet tegen andere kinderen! De kinderen vonden dit geweldig om te doen, maar werden er ook erg moe van!