respect voor dieren – themadag onderbouw

dierenrespectgroep 1-2

Vrijdag 30 januari stond in het teken van ‘respect voor dieren’. In de kring is met de kinderen besproken wat dit nu eigenlijk betekent: “dat je aardig doet voor dieren, dat je de dieren goed verzorgd”. Vervolgens hebben we enkele filmpjes gekeken over de dierenambulance en het verzorgen van dieren.

Rond 10.00 uur kwam de dierenbescherming Drenthe voorrijden in de dierenambulance. Om de beurt mochten we bij de dierenambulance kijken. Er werd ons verteld dat het heel belangrijk is dat huisdieren een chip krijgen. Zo kunnen ze opgespoord worden wanneer ze eens van huis weglopen. Aan de zijkant van de dierenambulance hingen allemaal netten waarmee dieren gevangen kunnen worden. Tot slot mochten we allemaal in de ambulance kijken. Daar konden we hokken voor de dieren zien, riemen etc. ’s Middags hebben we met onze knuffeldieren gespeeld en hebben we ze natuurlijk heel goed verzorgd. Ook hebben alle kinderen een dierenmasker gemaakt. Ze konden kiezen uit een hond, kat, konijn of muis.

De themadag was een erg leerzame en leuke dag! We willen de dierenbescherming Drenthe bedanken voor hun komst

groep 3

Het is nu  winter en de vogels hebben onze hulp echt nodig. We hebben met loops en draad een lekkere ketting gemaakt. In een bakje hebben we met pindakaas en vogelzaad flink geroerd tot we een heerlijk hapje hadden voor in de bolletjes. Van een melkpak maakten we een voederbakje. Al deze spullen gaan we in de tuin hangen. De dierenambulance was er. We mochten in de wagen kijken en vragen stellen. De meneer en mevrouw hebben over hun werk verteld.