het schoolplein en parkeren bij school

zoen en zoefparkeren

Nu het weer koud is valt het ons op dat meer ouders met de auto naar school komen. Wij vragen uw medewerking om de schoolomgeving zo veilig mogelijk te houden. Dit doet u door op de Einsteinlaan zoveel mogelijk links te parkeren, langs de kant van de weg. Let op: het is verboden te parkeren in de bocht van de Einsteinlaan, vlakbij het fietspad. Dit is te zien aan de witte en gele strepen die op de straat en op de stoep staan. Hier toch parkeren zorgt voor verkeersoverlast en onveilige situaties. Daarnaast kan het u natuurlijk een boete opleveren. Door netjes te parkeren en rekening te houden met elkaar draagt u bij aan veiliger verkeer rond de school, voor al onze kinderen! Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

schoolplein

Zoals u kon lezen in de Infothijs van oktober, is de verkeerspleincommissie druk bezig met de inrichting van het schoolplein. Uit een gesprek met de gemeente is gebleken dat de gemeente Assen geen enkel budget heeft voor speeltoestellen. Dit betekent dat we op zoek zijn naar andere mogelijkheden, zoals sponsoring. Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat het Bewonersoverleg Lariks inmiddels een bedrag ter beschikking heeft gesteld. De aanvraag voor het verkeersplein is ook gedaan, deze zal naar verwachting begin volgend jaar gerealiseerd worden. Hiervoor komt een subsidie van de provincie Drenthe beschikbaar. Wij zullen nog meer fondsen aanschrijven. Hebt u nog een goed idee voor een fonds of sponsor? Dat horen wij graag! U kunt contact opnemen met Lisette Grondhuis of Dewie Nout.

Met vriendelijke groet, de Verkeerspleincommissie