Parkeren en veiligheid

Samen werken aan de veiligheid van uw kind(eren)

Al geruime tijd is er sprake van een onveilige verkeerssituatie rondom onze school, in de Sluisstraat en Einsteinlaan. Dit is helaas al jaren zo, maar is vooral verergerd sinds aan het Kanaal parkeren alleen voor vergunninghouders is.
Mensen die in de stad werken kunnen kosteloos in de Sluisstraat en Einsteinlaan parkeren, dit is de dichtstbijzijnde gelegenheid voor gratis parkeren. Inmiddels heb ik samen met de gemeente een gesprek gehad hierover om het op te lossen en wordt dit in samenwerking met de buurtbewoners opgepakt om de huidige situatie te wijzigen.

Echter denken wij dat we ook samen met u, ouder(s), veel kunnen verbeteren aan de onveilige verkeerssituatie rondom onze school.

Fietsen en lopen is gezond! We willen u daarom ook vragen om zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te gaan. Maar als het echt nodig is om uw kind met de auto naar school te brengen, wordt u verzocht om steeds rekening te blijven houden met het feit dat de school vooral bedoeld is voor alle kinderen. Zij moeten zo veilig mogelijk de school kunnen bereiken en weer naar huis kunnen gaan.

In de Einsteinlaan staat het vaak aan beide kanten vol geparkeerd wat tot onoverzichtelijke situaties leidt. Daarnaast leidt het tot frustraties van buurtbewoners dat zelfs opritten geblokkeerd worden. Eén verhaal van een buurtbewoner raakte me enorm dat hij hierdoor er niet uit kon met zijn auto en daardoor een ziekenhuisafspraak misliep.
Samen met handhaving heb ik gekeken naar een alternatieve parkeerplek. Hierbij wil ik u aangeven dat op de Mr. P.J. Troelstralaan er gewoon geparkeerd kan worden. U kunt dan via het voetpad zo aan de kant van de bovenbouw het plein opkomen. Wij willen dit alternatief aandragen om uw auto daar te parkeren om uw kind(eren) af te zetten of mogelijk ook dat u vanaf die plek meeloopt om uw kind(eren) in school te brengen. Dit om het knelpunt in de Sluisstraat en Einsteinlaan op te laten lossen.

We willen u erop wijzen dat er de komende tijd handhaving van wetsregels zal plaatsvinden in de schoolomgeving. Ook zal er van ons uit ook gekeken worden wat we hieraan kunnen doen.

We hopen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Bauke Waslander