Paolo de Zebratemmer

De groepen 1 en 2 zijn vanmorgen naar de voorstelling ‘Paolo de Zebratemmer’ van Veilig Verkeer Nederland geweest. De theatervoorstelling draait om een zoektocht door het verkeer. Samen met de kinderen uit groep 1 en 2 gaat Paolo op zoek naar Seef de Zebra. Seef blijkt te zijn ontsnapt uit het circus en Paolo heeft de hulp van de kinderen hard nodig om Seef op te sporen. Door goed op te letten in het verkeer volgen ze samen het spoor naar Seef en vinden ze hem terug!

De kinderen vertelden dat ze het volgende geleerd hebben van deze leerzame en grappige voorstelling.

” Ik heb geleerd dat je je riem of gordel vast moet doen in de auto en dat mama dan nog niet mag rijden.”

” Ik heb geleerd hoe je moet springtouwen op de stoep.”

” Ik heb geleerd dat je niet gewoon door mag lopen op het zebrapad, maar dat je eerst links-rechts-links moet kijken. We gingen er ook een liedje van zingen. ”

” Je moet altijd uit de auto stappen aan de kant waar de stoep is.”

” Als het stoplicht op rood staat, dan moet je stoppen. Bij geel en oranje moet je stoppen, maar als het niet meer kan dan mag je doorrijden. Bij groen mag je rijden.”

” Ik weet nu wat een accordeon is.”