o.b.s. Theo Thijssen werkt aan duurzaamheid!

duurzaamheidIn de afgelopen periode werden op o.b.s. Theo Thijssen verschillende aanpassingen doorgevoerd gericht op duurzaamheid. Zo werd het dak beter geïsoleerd, is de bestaande verlichting in het gebouw vervangen door led-verlichting en werden er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Op 11 december werd deze overgang in aanwezigheid van Harmke Vlieg, wethouder van o.a. milieu in de gemeente Assen, officieel in gebruik genomen. De kosten voor deze aanpassing worden in acht jaar terugverdiend, waarna het gebouw zelf de energie opwekt die nodig is voor dagelijks gebruik.

De heer Paul Moltmaker, directeur van Plateau Openbaar onderwijs, was ten overstaan van de leerlingen van de school wel heel eerlijk. Hij sprak de hoop uit dat de kinderen als nieuwe generatie op deze wijze de tekortkomingen van zijn eigen milieu-onvriendelijke generatie zouden kunnen corrigeren. Mevrouw Harmke Vlieg sloot zich hierbij aan en sprak de hoop uit dat andere scholen en schoolbesturen ook voor deze milieuvriendelijke vorm van energieverbruik en -opwekking zouden kiezen.

Met een druk op de knop zette zij een filmpje in gang dat door de kinderen van groep 8 was gemaakt en hieronder is toegevoegd. Daarna werd door vier kinderen uit groep 8 (Daan, Renée, Annabel en Bilal) aan de andere (bovenbouw-)kinderen uitgelegd hoe ze dagelijks het energieverbruik op school kunnen volgen op een daarvoor bestemde website.