Naar de kinderboerderij

Deze week mochten ook de groepen 1-2c en 1-2d een bezoek brengen aan kinderboerderij ‘de Hofstede’.

In het duurzaamheidscentrum kregen we een les over dieren in de lente. De meester had een lamprei (een baby konijn) en een klein lammetje (een baby geitje) die we mochten aaien. Daarnaast liet hij ons ook een soort draak zien, het was een salamander.

We hebben van verschillende boerderijdieren geleerd hoe de vader, moeder en baby dieren heten. Zo hebben we zelfs een BEER gezien op de kinderboerderij! En…. we hebben een BEER geaaid! Een mannetjes varken heet namelijk een beer, maar ook een mannetjes cavia noem je een beer.

We hebben lekker buiten gegeten en nog fijn in de speeltuin gespeeld. Op de terug weg zijn we nog van de GROTE bult naar beneden gerend.

We willen alle ouders en stagiaires bedanken voor hun hulp en gezelligheid.