de modderkeuken is open!

De modderkeuken

Sinds 26 maart staat er een modderkeuken op ons schoolplein met veel kookgereedschap om de kinderen met water, zand en ander natuurmateriaal te laten spelen op school. We hebben pannen, bakblikken, kookboeken, soeplepels, borden en allerlei andere voorwerpen om de ‘’heerlijkste’’ moddergerechten te maken. De kinderen genieten ervan. Zand en water hebben een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen, ook deze twee materialen samen, modder, vinden kinderen ontzettend interessant.

De keuken is ontworpen door Annick (LIO-stagiaire groep 1/2a), voor haar eindonderzoek van de pabo. Hiermee wil ze gaan onderzoeken wat het effect is op het spelgedrag en de betrokkenheid bij het spel van de kleuters door het toevoegen van een modderkeuken op het schoolplein.