Mary’s kolommetje in september

mary'sOok dit schooljaar krijgen we een extra portie cultuur via het kunstmenu van het ICO voorgeschoteld. De lessen worden aangeboden vanuit een nieuw systeem, dat eigenlijk wel een beetje op onze vrijdagmiddagkeuze lijkt. Alle leerkrachten mogen kiezen uit het aanbod wat het ICO voor ons heeft voorbereid. De meeste onderdelen zijn al eens voorbij gekomen dus konden we heel bewust iets kiezen dat de kinderen aansprak. Hieronder zien jullie voor welke projecten we gekozen hebben:

Groepen 1 en 2:

Ga je mee Kleine Wolf?  – De kinderen maken aan de hand van een prentenboek, lesuitwerkingen en een theatervoorstelling kennis met de prehistorie.

Groepen 3 en 4:

Vosjesmuziek – Van het boek Vosjesmuziek van Helma Heine maken kinderen zelf een luisterboek. In ‘Vosjesmuziek’ leren de kinderen via muziek, beelden en literatuur over natuur en taal.

Groepen 5 en 6:

Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Een historische ontmoeting in het Drents Museum – In het poppenhuis woont de familie van Lier. Ontvanger-Generaal Johannes van Lier en zijn gezin.  Hij is een van de belangrijkste mensen van Drenthe. De leerlingen maken werkelijk kennis met de mensen uit dit huis van vroeger. Ze ontdekken dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag!

Groepen 7 en 8:

De kunstschooldag –  Op de kunstschooldag worden de leerlingen een hele dag ondergedompeld in allerlei disciplines van de kunst. Ze komen actief in aanraking met muziek met beeldende vorming met theater en met moderne audio- en visuele technieken. De leerlingen kiezen zelf in welke onderdelen ze zich willen verdiepen.