Lerarentekortisnu.nl

Afgelopen week werden ook enkelen van het team gepakt door de griep. Gelijk werd ik als directeur geconfronteerd met het probleem dat er geen invalleerkrachten beschikbaar waren. Hierdoor was het ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg nog puzzelen om de groepen goed te bemensen met leerkrachten die extra gingen werken of voor andere groepen moesten gaan staan zodat de groep in ieder geval goed opgevangen werd. Dit zorgt er wel voor dat al het werk op enkele leerkrachten terecht komt en hierdoor de werkdruk echt toeneemt. Ook is dit niet ideaal voor de doorgaande lijn en lopen dingen anders dan anders, alleen is dit simpelweg wel de realiteit waar we mee zitten.
Tot dusver is het nog niet nodig geweest om een groep naar huis te sturen, maar het is echt één voor twaalf.
Ik wil het team van Kindcentrum Theo Thijssen dan ook enorm bedanken voor de flexibiliteit en kunde.

Op de website www.lerarentekortisnu.nl houden inmiddels veel scholen in Nederland bij hoe zij vervangersproblematiek oplossen. Tip om daar eens op te kijken om ook echt het probleem te zien in data. Bij het schrijven van dit bericht waren er vandaag alleen al 5527 leerlingen geregistreerd waarbij de school de kinderen of naar huis moesten sturen of opgevangen hebben met heel wat creativiteit.
Ik hoop echt van ganser harte dat er vanuit overheid en alle andere onderwijsinstanties samen naar een oplossing wordt gezocht.

Bauke Waslander
Directeur a.i.