Kinderen helpen in de buurtmoestuin

helpen in de tuin13 juni was het feest in de Buurtmoestuin: De Nansentuin. De gebruikersovereenkomst wordt getekend door de vrijwillige tuinders en de grondeigenaar Actium.

Voor de mijnTOP+ keuze op vrijdagmiddag hadden zich 12 kinderen aangemeld om te komen helpen met de tuin te versieren, te schoffelen en de wormentoren in te graven. De kinderen hebben bovendien een mooi kado

meegenomen: de groentebordjes! Die zijn ook gemaakt door de kinderen tijdens de de mijnTOP+ keuze. We zijn er erg blij mee.

Sinds een paar maanden komen de kinderen regelmatig naar de tuin, de ervaring is inmiddels dat ze het erg leuk vinden om te schoffelen en te spitten. Een enkeling heeft het geduld om te zaaien, maar het harde werken is voor de meesten het leukste. Het harde werk wordt beloond, de kinderen krijgen allemaal een aardbeienplantje mee naar huis. Dat de kinderen dit belangrijk vinden blijkt wel als ze er nadrukkelijk om vragen, vlak voor vertrek richting school. Onderling wordt er gekeken en vergeleken wie de mooiste heeft gekregen, die met een (groen) aardbeitje eraan lijken wel de beste te zijn.

Ben jij ook nieuwsgierig en wil je een keer komen kijken of me helpen?

Op zaterdagochtend zijn we er van 9.00 tot 12.00 uur. Of neem contact op met Liedeke van Spronsen (moeder van Lars en Mirthe Kok) 06-41296353