groepen 5 en 6 hebben geluk

Oke, de titel lijkt op een verhaaltje uit Donald Duck. Het gaat over de groepen 5 en 6 die dit jaar het geluk hebben extra creatieve lessen te krijgen van een ICO-professional.

Elk jaar zijn er weer andere groepen geluksvogels. Vorig jaar waren het de groepen 1 en 2. Zij kregen toen een jaar lang danslessen van een dansdocente.

Groep 5 krijgt lessen die we koppelen aan de creatieve schrijflessen uit onze nieuwe taalmethode. Ze zijn leuk om samen te doen! Dit is hun eerste klassikale gedicht die ze maandag j.l. maakten:

Driet, drat, droet, droot

De Theo Thijssen school is groot

Kliel, klal, kloel, klool

Het is een Dalton school

Zworken, zwoerken, zwarken, zwerken

Je kan er zelfstandig werken

Bollig, ballig, boelig, bellig

Het is er gezellig

Groep 6 gaat met de ICOdocent uitdagende technische opdrachten doen. Vorige week hebben zij een ketting-reactie-baan gebouwd.

Nadat alle lessen gegeven zijn, is het niet afgelopen met de creatieve taal- en techniekopdrachten. De volgende  jaren blijven ze in het programma staan, ze worden dán gegeven door de eigen leerkracht.