groep 8 – kamp Westerbork

140411 Westerbork.pngChiara Bals –  Groep 8 heeft een leuke, leerzame dag beleefd op Kamp Westerbork… Het begon wel met een uur fietsen, maar we hebben heel veel gezien en geleerd. Zo hebben we met elkaar een film gezien over Benjamin valk, hij vertelde dat hij de oorlog overleefd heeft en dat hij toch nog een gelukkig leven heeft kunnen opbouwen na de oorlog. Hij vertelde over de oorlog en het leven in de barakken en dat was absoluut geen pretje.

Daarna gingen we weer verder met een speurtocht door het museum, met een boekje met allerlei vragen en daarna gingen we naar een grote plek waar je even kon eten en drinken. Toen volgde er nog een klein ritje naar een plek met allerlei dingen en spullen. Er waren allemaal oude muren en er was een Appèlplaats waar nu 102.000 stenen met joodse sterren te zien zijn. Er waren heel veel kinderen aan het kijken en zo gingen we verder naar het treinspoor monument en daar was ook veel te leren. Naast het herinneringsmonument stond een bunker. Dat maakte veel kinderen heel erg nieuwsgierig, maar je kon er niet in. En dit was een leuke dag voor Groep 8!!!

foto’s van Anita Maas