groep 4 zonsverduistering

DSC_0529Op vrijdag 20 maart 2015 was er een gedeeltelijke zonsverduistering in Nederland. De maan schuift dan tussen de zon en de aarde door. Een paar kinderen hadden een echte eclipsbril meegenomen naar school, om hun ogen te beschermen. We waren er ook al achter gekomen dat we de verduistering met twee blaadjes papier zouden kunnen bekijken. Helaas was het erg bewolkt en konden we buiten alleen maar wolken zien. Daarom hebben we de totale zonsverduistering op de Faerër Eilanden via een livestream van de NOS bekeken. Het viel de kinderen wel op dat het om half twaalf veel lichter was dan om half elf, dit komt waarschijnlijk door de gedeeltelijke zonsverduistering.

“Hallo allemaal. Vandaag zou de zonsverduistering komen, alleen is het veel te bewolkt. We keken dus een filmpje over de zonsverduistering, dus we hebben het toch nog kunnen zien. Maar in 2021 is er weer een gedeeltelijke zonsverduistering dus wij hoeven ons geen zorgen te maken.” – Pascalle en Noa, groep 4.