griezelig leuk: onderbouwshow 1 – 2 a.

Op vrijdag 3 november hebben de kinderen van groep 1-2a hun onderbouwshow gegeven. Het was een griezelige bedoening!

Een aantal kinderen gingen met hun lampion op pad. Onderweg regende het heel hard. Het spette en het spatte.

Uiteindelijk kwamen de kinderen bij een huis terecht en belden ze aan. Een heks deed open en vroeg wat de kinderen kwamen doen. De kinderen vertelden dat ze een lied voor het Sint Maartenfeest kwamen zingen, maar de heks wilde dat niet. De andere heksen wilden

wel een lied voor de kinderen zingen en dat deden ze. De heksen kookten een hele vieze heksensoep. Er werd van alles ingedaan, zoals: een regenworm, konijnenkeuteltjes en zelfs wrattenschraapsel.  Een voor een verdwenen de heksen, totdat er een beetje voetschimmel werd toegevoegd. Alle heksen werden weer terug getoverd. Toen de kinderen ook van de soep mochten proeven, besloten ze maar snel verder te gaan.

Onderweg was het echt herfstig weer. Er stonden zelfs paddenstoelen in het gras. Ze stampten lekker in een plas. Ze kwamen weer bij  een huis en opnieuw belden ze aan. Echter klonken er nu allerlei griezelige geluiden. Een weerwolf deed de deur open! De kinderen vertelden weer dat ze het Sint Maartenfeest kwamen vieren. De weerwolf vertelde dat zij hier niet aan deden, omdat hier alleen maar stoute monsters woonden. De monsters wilden wel een stout liedje voor de kinderen zingen en dat deden ze. Ze gingen zelfs heel hard het woordje POEP zeggen! De kinderen vonden dit wel heel stout en gingen weer verder. Toen begon het plots te regenen en het ging steeds harder regenen en uiteindelijk zelfs onweren! De kinderen gingen snel naar huis en besloten dat het maar een vreemde en griezelige avond was geweest. Gelukkig kunnen ze volgend jaar weer op pad.

Er kwamen heel veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en zelfs buurvrouwen kijken! Ook willen we de mama van Yassin en de opa van Sophie Elise bedanken, want zij hebben de kinderen prachtig geschminkt.