goede schaakprestaties o.b.s. Theo Thijssen

schakenZaterdag 31 januari was het dan zover.D e Asser schoolschaakkampioenschappen stonden op het programma. Met een jarige Robin van Hamont in het team (gefeliciteerd!) begon rond half tien een mooie schaakdag voor zeventien kinderen van onze school. En dat ze schaken kunnen, dat hebben we gezien! Na een lange schaakdag (prijsuitreiking kwart voor vier) werden de prijzen verdeeld:

Voor Senna Holman betekende dat, dat hij met een mooie schaakbeker naar huis ging in zijn leeftijdsklasse, een tweede prijs! maar daar bleef het niet bij. Een leeftijdgroep hoger werd volledig gedomineerd door onze school. Even mooie beker voor: Moody Nada (3e). Robin Kelder (2e) en Stella Dekker (1e). Al deze kinderen natuurlijk hartelijk gefeliciteerd. Stella en Robin deden zelfs mee aan een oudere leeftijdscategorie, extra knap dus!

Voor de school viel er ook nog wat te winnen, omdat een plaats bij de eerste vier betekent dat er een schoolteam naar de Drentse kampioenschappen mag gaan. Door alle goede resultaten werd de school 2e achter favoriet de Kloostertuin. maar we legden ook beslag op de vierde plek achter o.b.s. Kloosterveen. Twee teams naar de Drentse kampioenschappen oftewel prima gedaan! Het schaakseizoen wordt dus verlengd met deze prestaties. Binnenkort lees u hier vast meer over op deze website.

foto’s via de website van de schaakclub Assen