Fietscontrole

Na een heerlijk lenteweekend (wat zeg ik: zómerweekend) pakken we het hier op school ook meteen weer praktisch aan:

De jaarlijkse fietscontrole werd weer uitgevoerd.

Dat is altijd weer een feestje. Alle fietsen kregen een grondige inspectie uitgevoerd door Ate, Henk, Wiebe, Herman, Ger en Ies.  De coördinatie was weer in de vertrouwde handen van Wendy, Elly, Jan en Gabriella.

Het was fantastisch geregeld en uitgevoerd. Dankzij jullie fietsen de kinderen weer veilig over straat.

Nog wat feiten:

aan 30% van de fietsen moet nog een -kleine- verbetering worden gedaan. Reflectoren in de wielen was b.v. een aandachtspuntje.

De onderdelen die door de commissie gecontroleerd zijn, zijn belangrijk voor de veiligheid van de kinderen. Je kan een boete krijgt als er gebreken aan de fiets worden ontdekt door de politie. Zo kost b.v. het ontbreken van wiel- en trapreflectie 35 euro.  Losse trappers en een ondeugdelijke stuurinrichting kost zelfs 90 euro.  Hoe gevaarlijker het defect aan de fiets is, hoe hoger de boete wordt.