Excursie in het donkere Asserbos 25 oktober

vleermuisHierbij nodigen we u van harte uit om mee te doen aan onderstaande excursie: Excursie in het donkere Asserbos:

Tijdens de nacht van de nacht, zaterdag 25 oktober, organiseert de gemeente Assen samen met de natuurorganisaties uit de stad een excursie door het Asserbos. We starten om 18.30 uur bij de kinderboerderij de Hofstede. Tijdens de ongeveer 1 ½ uur durende excursie zal langzaam maar zeker het duister intreden. Ook voor kinderen (vanaf 6 jaar), onder begeleiding van hun ouders, is deze excursie een belevenis. Wie weet horen we de bosuilen wel die in dit bos leven of kunnen we, net als andere jaren, vleermuizen spotten met de bat-detector. Bij de parkeerplaats bij de Nieuwe Vijver aan de Rode Heklaan staan van 19.30 uur tot 23 uur leden van de sterrenclub met telescopen. Ook daar komen we langs om de sterrenhemel te bestuderen.

Opgave voor deze excursie is verplicht en kan tot donderdag 23 oktober op: natuurlijkassen@assen.nl

Je opgave is pas geldig na bevestiging via de mail! Voor alleen een bezoek aan de sterrenclub is opgave niet nodig. Kijk voor meer informatie over de nacht van de nacht en voor andere activiteiten op: www.nachtvandenacht.nl Met vriendelijke groeten, Team NME, natuur- en milieueducatie Gemeente Assen