Er staat een scháááp in de klas….

Ja, ja, een schaap in de klas!

Maandag kwam er een grote auto met een trailor het schoolplein op rijden. Een aantal kleuters was aan het spelen op het plein en hoorden gemekker. Ze probeerden naar binnen te kijken, maar ze konden nog niks zien. ‘Beeeee,’ klonk het. De opa, moeder en het broertje van Dewi stapten uit. Ze openden de trailor en daar stonden twee lammetjes in.

Één lammetje ging mee voor de reis en de andere mocht de klas in. Dit schaap wordt met de fles gevoed en is daardoor erg mak. Dewi hield het lammetje de hele tijd vast aan zijn lijn. De moeder van Dewi maakte een fles klaar en we mochten allemaal even aan de melk ruiken. Vier kinderen mochten het lammetje de fles geven. Wat kon hij snel drinken! Toen het niet snel genoeg ging, wilde het lammetje zelfs op de tafel klimmen!

Daarna mocht iedereen het schaap aaien. Er zat ook een blauw ding in zijn oor. De moeder van Dewi vertelde dat hij dit heeft, omdat hij dan over de weg mag reizen. Ook zagen de kinderen dat het een mannetje was. Na het aaien kon je het schaap zelfs nog in je handen ruiken. De wol voelde vettig.

Alle kinderen van de groepen 1,2 en 3 hebben het schaap geaaid. Wat was het leuk! We willen de opa en moeder van Dewi bedanken voor deze bijzondere visite! De foto’s vindt u op de website.