een helpende hand

Tijdens het kijken naar de serie ‘de luizenmoeder’ moest ik erg lachen om al die benamingen van hulpouders.

Ik besefte later pas dat wij die ouders natuurlijk ook hebben op school alleen hebben ze niet een speciale titel (en al helemaal niet die bijbehorende hiërarchie)

Zo hebben we b.v. wel echt een ‘groene-vinger-moeder’. Ze heeft via haar werk een serie prachtige planten en potten belangeloos geschonken. Op vrijdag komt ze alle planten verzorgen.

Er zijn wekelijks kookouders actief tijdens de grote keuze op de vrijdagmiddag.

We hebben natuurlijk de luizenmoeders, die trouw na elke vakantie de leerlingen checken op de aanwezigheid van luizen en neten.

We hebben fantastische ouders in de beestenboel die timmer- schoonmaak- en dierverzorgings-klussen doen.

Als u door de school loopt zal het zeker opvallen! Al die frisse kinderkoppies -zonder luis- , al die mooie gezonde planten en die coole beestenboel met nieuwe, schone, hokken en planken waar de dieren zitten (en sinds gisteren een nieuwe kleine cavia)

Hieronder een paar foto’s van een hulpactie bij de kleuters, daar heeft een ouder buitenspeelgoed gerepareerd.

Superbedankt namens ons allen!

p.s. er zijn nog veel meer ouders die helpen , ook die zijn wij heel dankbaar.