debatteren op het gemeentehuis

Debatteren gaat om het zo overtuigend mogelijk verdedigen of aanvallen van een stelling. Argumenteren en presenteren spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gebeurt volgens vooraf vastgestelde regels.

Het is fijn als je kind goed en overtuigend zijn/haar mening kan geven. Thuis kan het soms een beetje lastig zijn voor de ouders als ze een uitstekende ‘debater’ in huis hebben. Ze zullen niet gauw tevreden zijn als je als ouder zegt dat iets moet, omdat het moet.

Van onze school kregen Gijs en Roos de kans om te debatteren op het Gemeentehuis. Zij waren in hun eigen klas uitgekozen door hun medeleerlingen. Ze mochten debatteren met leerlingen van andere basisscholen. Er werden verschillende onderwerpen aangedragen waarover de kinderen konden debatteren. Gijs en Roos vonden het erg leuk om te doen.

Aan het eind kreeg iedereen een soort getuigschrift dat ze mee hadden gedaan aan het debat.