De eerste stappen zijn gezet…

schoolpleinhelpersAfgelopen zaterdag heeft onze school meegedaan aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Om 9 uur stond een grote groep klussers klaar om hun handen uit de mouwen te steken. Deze groep bestond uit ouders, leden van de verkeerspleincommissie, opa’s, leerkrachten, studenten, kinderen en mensen uit de buurt. We hadden meerdere klussen op de lijst staan die te maken hadden met de inrichting van het schoolplein. Zo hebben de vrijwilligers tegels verwijderd, bossen en struiken gesnoeid, picknicktafel verzet, hinkelpaden, twister en knikkerpotjes geverfd en rubberen tegels schoongespoten.

De catering werd verzorgd door leerkrachten en ouders. Marieke van ‘Muizetaartjes’ kwam tijdens de pauze met verschillende zelfgebakken cakes op school. Tussen de middag stond een heerlijke lunch met soep, broodjes en drinken klaar. Hierbij willen wij Heleen, Helen en Marieke bedanken voor de heerlijke lunch en cakes! We hebben heel veel geluk gehad met het weer. Vóór het eind van de dag waren (bijna) alle klussen afgerond.

Aankomende week zullen de eerste speeltoestellen komen op de plekken waar de tegels zijn verwijderd. Als het weer mee blijft zitten, zal in april het verkeersplein worden aangelegd. De commissie gaat zich nu bezig houden met het uitzetten van een nieuw stappenplan om de komende plannen van het schoolplein te realiseren. Het gaat hierbij onder anderen om het realiseren van een speeltoestel op het kleuterplein en een ‘groene’ speelplek. Om deze plannen uit te kunnen voeren, zal er op korte termijn nogmaals een klussenochtend/middag worden georganiseerd.

Hierbij willen wij nogmaals onze vrijwilligers bedanken voor de goede hulp!!! – De verkeerspleincommissie