---

De tijd gaat snel

Het is alweer 2,5 maand geleden dat ik gestart ben als nieuwe directeur van daltonkindcentrum Theo Thijssen. Het waren drukke en indrukwekkende weken. Ik heb geprobeerd met iedereen kennis te maken. Het team en de leerlingen zijn natuurlijk vrij gemakkelijk te benaderen.

Vaak loop ik even een klas binnen of ga ik op de leerpleinen  een praatje maken. Sommige leerlingen weten de weg naar mijn kantoor ook al goed te vinden en dan krijg ik mooie verhalen of bijzondere dingen te horen. En natuurlijk het bijzondere moment dat je voor je verjaardag een mooi kaartje mag uitkiezen bij de directeur. En is het nu directrice of directeur? Die vraag wordt me zo nu en dan gesteld. En dat is niet alleen om de titel, maar sommige kinderen geven eerlijk toe dat ze niet helemaal zeker wisten of ik een juf of een meester was. Geweldig, de eerlijkheid en onschuld van een kind.
Vanmorgen liep ik over het schoolplein en zag ik de bovenbouw leerlingen voorlezen aan de onderbouw leerlingen. Een geweldig voorbeeld van samen leren. Dit zijn de momenten dat ik extra geniet en trots ben op mijn functie als directeur van dit daltonkindcentrum.

Kennis maken met u als ouder en verzorger is mij nog wat minder goed gelukt. Ik heb gelukkig al ouders ontmoet door de verschillende activiteiten die op school plaatsvinden of tijdens gesprekken. De waan van de dag en de intensiteit van een nieuwe de functie nemen nog veel tijd in beslag.
De komende tijd is mijn speerpunt dat ik graag wat zichtbaarder ben voor u als ouder en verzorger en zal proberen voor schooltijd op het plein aanwezig te zijn. Daarbij bent u natuurlijk altijd welkom om binnen te komen voor een kopje koffie of thee en een persoonlijke kennismaking of zomaar een praatje.

Deze Infothijs staat in ieder geval weer vol met informatie en leuke verslagen van activiteiten. Ik hoop dat u de tijd kunt vinden om het door te lezen. Zijn er vragen of opmerkingen n.a.v. deze Infothijs, laat me het weten.

Vriendelijke groet,

Sandy Sibbald

---

Het digitale tijdperk

Zoals u wellicht gemerkt heeft proberen we steeds meer informatie digitaal te verspreiden. Dit met het oog op het milieu en natuurlijk om mee te gaan met de digitalisering.

We versturen steeds meer informatie via de email en via de Infothijs. Ik kan mij voorstellen dat dit soms best verwarrend werkt. Een recent voorbeeld is de betalingsherinnering van de schoolreis. Deze stond in de vorige Infothijs en u bent als ouder gewend dat uw kind een briefje mee krijgt.

We gaan tot de zomervakantie goed bekijken wat wenselijk is om digitaal te versturen. Met de komst van het ouderportaal (een beschermde digitale omgeving)  zal de communicatie ook veel beter afgebakend worden en niet meer via verschillende lijnen lopen. Wij moeten onze informatievoorziening privacy-veilig maken i.v.m. de nieuwe wetgeving.

Om het helder te houden zal ik u van te voren op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen in de wijze waarop we als team communiceren met u als ouder(s) en verzorgers(s) van onze leerlingen.

Mocht u zelf ideeën hebben, dan hoor ik dit graag. U bent degene die onze informatie ontvangt en terug kan koppelen wat prettig werkt.

Vriendelijke groet,

Sandy Sibbald

---

Schoolreis - herinnering

Binnenkort staan de schoolreizen weer op het programma. De bestemmingen zijn besproken en vastgelegd. We zien weer uit naar deze activiteit! Wilt u ervoor zorgen dat u de schoolreis voor uw kind betaalt? U kunt het bedrag overmaken op de bankrekening van de school. Eventueel kunt u het contant (gepast) betalen bij de leerkracht van uw kind. U krijgt dan een kwitantie.

Natuurlijk willen we dat alle leerlingen meegaan op schoolreis. Mocht de betaling dan ook niet lukken, kom dan gerust bij de directie langs om hierover te praten. Er wordt samen gekeken naar wat de beste oplossing is.

In de vorige Infothijs werd gevraagd of u voor 25 april het geld zou willen overmaken, wij hopen dat dit gelukt is. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, wilt u dan alsnog zo spoedig mogelijk betalen? Alvast bedankt. 

Hieronder voor u nog even het overzicht met de geldbedragen per groep. Het geld kan gestort worden op het volgende bankrekeningnummer:

NL27 INGB 0006 8767 37 t.n.v. Stichting vrienden van de o.b.s. Theo Thijssen

groep 1, 2, 3, 4 - €22,50     

groep 5 en 6 - €27,50

groep 7 - €35,00

groep 8 - €90,00

---
slimme vogel 2

 

Slimme meivogel

Er zijn daltonscholen, daltonleerkrachten, daltonkinderen en sinds kort weten we ook dat er een daltongezin is en wel bij ons op school! 

De leerkracht zag dat er een leerling met een Jotje naar haar tas liep en dit Jotje er in wilde doen. Er volgde een gesprekje; 'Mag dat wel?' . Natuurlijk wist de leerling te vertellen dat dit uiteraard niet de bedoeling is. De leerkracht vroeg door; 'Waarom deed je dat?' En daar kwam het antwoord (waar iedereen op school stiekem een beetje blij van werd...):

'Voor mijn vader...'

De boodschap voor deze vader is wel heel erg duidelijk op deze manier; zijn dochter wil zelfstandig zijn!

 

 

Historie van het Jotje

Het Jotje kent een lange geschiedenis. Ruim 25 jaar geleden is dit bordje in het leven geroepen om leerlingen de vrijheid te geven zelfstandig te werken. Men kwam er achter dat het goed zou zijn wanneer leerlingen dit zichtbaar konden maken voor de andere leerlingen in de groep. De directeur destijds ging met het team aan de slag en de eerste ontwerpen werden gemaakt. Onze conciërge Janno was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste Jotjes. In het begin was het een olifant met 'niet storen' er op. Janno maakte daar zelf verschillende houten standaards voor. Later kwam het Jotje zoals wij het nu op school kennen. De naam 'Jotje' is niet willekeurig gekozen. Omdat Janno veel werk heeft verricht om de Jotjes te vervaardigen is dit bordje naar hem vernoemd; Janno Ottens!

 

---

Onderstaande leerlingen heten wij van harte welkom op school! Wij wensen jullie een fijne tijd op kindcentrum Theo Thijssen toe en hopen dat een ieder van jullie zich snel thuis voelt in het daltononderwijs.

groep 1/2a - Thomas, G-Shairo en Emma

groep 1/2b - Maik, Lianna en Sophie

groep 1/2c - Khalid

groep 3 - Ammira

 

---

IEP eindtoets - groep 8

Sinds 2 jaar doet KC Theo Thijssen mee met de centrale eindtoets. Er is voor gekozen om de IEP toets te maken. Op 17 en 18 mei hebben de leerlingen van groep 8 ontzettend hard gewerkt om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Wij weten dat een toets nooit het complete beeld van een kind laat zien en tegelijkertijd streven wij er uiteraard wel naar een goed resultaat te behalen. De leerlingen hebben het wederom TOP gedaan. Gisteren kregen we het bericht dat het gemiddelde niveau van de leerlingen ruim voldoende is en boven de norm van het landelijk gemiddelde ligt. Een groot compliment voor de leerlingen en het hele team van KC Theo Thijssen!

Elke leerling van groep 8 krijgt binnenkort van de leerkracht het individuele resultaat mee naar huis. 

---

verkeersexamen - de praktijk - groep 7

Voor de meivakantie hebben de leerlingen  van groep 7 allemaal het theoretisch verkeersexamen gehaald. Dat was ontzettend knap. Vanmorgen werd het praktische gedeelte van het verkeersexamen afgenomen. Het praktische verkeersexamen houdt in dat de leerlingen een route fietsen en er onderweg door examinatoren gekeken wordt of de leerlingen de verkeersregels goed toepassen. Een spannende dag dus!

Vanmiddag laat kreeg de leerkracht het bericht dat ALLE leerlingen geslaagd zijn! Felicitaties voor de leerlingen én de leerkracht zijn dus op z'n plaats!

 

---

Nieuws van de commissie Avond-4-daagse

Nog 2 weken en dan zal de A4d weer beginnen. We zijn druk met de voorbereidingen om er ook dit jaar weer een mooie week van te maken. Voor de onderbouw hebben we de ochtenden van 22 en 24 mei gepland om voor de intocht wat leuks te maken en voor de bovenbouw op 18 en 25 mei bij de grote keuze. Voor zowel de onder als bovenbouw hebben we 2 lege plastic flessen per kind nodig. Dus mocht uw kind hier mee willen knutselen, zorg dan dat het lege flessen bij zich heeft.

Het zou heel fijn zijn als er ouders zijn die hierbij willen helpen. Wanneer u wilt helpen bij het knutselen, kunt u dit aangeven bij Ellen Lukken, moeder van Carlijn in groep 5.

Op 23 mei zullen wij de tassen klaar maken (met shirts en alle informatie), deze worden op donderdag 24 mei aan de kinderen meegegeven. Ook hebben wij 23 mei een informatieavond voor de mensen die als begeleiding meelopen, de kinderen krijgen hierover nog een brief mee. 

Wij hebben er al enorm veel zin in, wij hopen jullie ook!

De directie heeft  T-shirts met het nieuwe schoollogo besteld. Waarschijnlijk zijn deze exemplaren op tijd binnen en kunnen de kinderen in een splinternieuw T-shirt hun 5 of 10 kilometer afleggen!

De data voor u op een rijtje:

22 en 24 mei  - knutselen met flessen onderbouw

18 en 25 mei - knutselen met flessen bovenbouw 

23 mei - informatieavond, tijden volgen

24 mei- leerlingen krijgen de tasjes mee naar huis

---

2 juni - schakers KC Theo Thijssen naar NK in Gouda!

 

TOP schaakprestatie!

TOP schaakprestatie!

Na een 2e en 3e plaats op het Drents kampioenschap voor basisscholen stond vandaag de finale van het Basisschoolschaakkampioenschap Noord Nederland op het programma. Aan het begin van de middag startten onze twee teams aan deze wedstrijd in de Wilp. Het beloofde een spannende dag te worden; van de 8 teams gaan alleen de eerste 2 door naar het NK …

Lees verder

---
struikelstenen poetsen.

struikelstenen poetsen.

De bovenbouwleerlingen van obs TheoThijssen hebben alle struikelstenen in de stad weer mooi glimmend gepoetst. Met deze fijne actie laten de kinderen iedereen zien dat de mensen die bij zo'n steentje horen nooit vergeten worden. Bedankt, kinderen van de groepen 6, 7 en 8.  

Lees verder

---
de modderkeuken is open!

de modderkeuken is open!

De modderkeuken Sinds 26 maart staat er een modderkeuken op ons schoolplein met veel kookgereedschap om de kinderen met water, zand en ander natuurmateriaal te laten spelen op school. We hebben pannen, bakblikken, kookboeken, soeplepels, borden en allerlei andere voorwerpen om de ‘’heerlijkste’’ moddergerechten te maken. De kinderen genieten ervan. Zand en water hebben een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen, …

Lees verder

---
4 en 5 mei... verdriet en vreugde liggen soms dicht bij elkaar.

4 en 5 mei... verdriet en vreugde liggen soms dicht bij elkaar.

Wethouder Albert Smit heeft een gastles gegeven aan groep 8 over de vrijheid. Hij nam de kinderen mee terug naar de oorlogsjaren 40-45 en sprak over de bezettingsjaren en de gevolgen ervan. Ook stond hij stil bij enorme groepen mensen die tegenwoordig hun eigen huis of land verlaten omdat het er niet veilig is. Wist je dat er in 2014 …

Lees verder

---
timmeren tot je een ons weegt...

timmeren tot je een ons weegt...

groep 6 ontwikkelt technisch vernuft. kijk en geniet van het beeldmateriaal. Het onderwerp van vandaag was  katapulten timmeren. Ze gingen leren over hoe constructies met driehoeken werken.

Lees verder

---
kon het nóg mooier op koningsdag? (Nee!)

kon het nóg mooier op koningsdag? (Nee!)

     klik op de foto voor bovenbouw foto's. De ultieme koningsdag was hier, op obs TheoThijssen. Een fantastische dag met: Een gezamenlijke muzikale feestelijke opening. Een dag gevuld met sport en (denk)spel. Een koningsdaglunch. Pauzes met alleen maar zon. Zucht... was het maar altijd koningsdag!  

Lees verder

---
techniek op de basisschool

techniek op de basisschool

In de groepen 1 en 2 kunnen kinderen zich naar hartelust technisch ontplooien. Op het moment dat lezen taal en rekenen op het programma staat moet de techniek soms een stukje opschuiven. Toch blijft deze mooie bezigheid altijd in beeld. In groep 6 hebben we de techniek een extra plaatsje gegeven in het programma. De kinderen krijgen van een professional …

Lees verder

---
uw kind een veelzijdig artiest? zeker!

uw kind een veelzijdig artiest? zeker!

  klik op de foto   Elke vrijdag kunnen de kinderen zich verder ontplooien. Op kunstzinnig, sportief of wat-er-maar-allemaal-te-doen-is vlak. Tijdens de keuze komt het allemaal aan bod.   Als je op de foto klikt worden jullie weer doorgelinkt naar een selectie van leuke foto's van de keuze van vrijdag 13 april.

Lees verder

---
10 April Nationale Buitenlesdag

10 April Nationale Buitenlesdag

klik op deze foto voor een link naar gr 5 foto's&filmpjes.   Wat een stralende dag! Prima weer voor de Nationale Buitenlesdag. Dit jaar doen wij als school voor het eerst mee met deze dag. Naast het "gewone" buitenspelen hebben de leerkrachten vele buiten lessen gegeven.   De groepen 1 en 2 hebben een lentewandeling door de wijk gemaakt. Samen …

Lees verder

---
Schimmenspel op de Pabo

Schimmenspel op de Pabo

Groep 3 kreeg op maandagochtend wel twee hele bijzondere voorstellingen voorgeschoteld: schimmenspelen die beide over een koning gingen. Bij de ene voorstelling ging het over een koning en zijn zorgen over dat de aarde ging breken, bij de andere ging de koning op zoek naar een koningin waarmee hij samen van zijn tulpen kon genieten. Het mooie was dat er …

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de rode kast bij de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---