Onze nieuwe directeur!

Zoals u weet is vlak voor de vakantie de sollicitatieprocedure afgerond en is er na een heuse zoektocht (mét hulp van de leerlingen en u - waarvoor nogmaals dank) een nieuwe directeur voor Kindcentrum Theo Thijssen gevonden.  Hieronder stelt mevrouw Sandy Sibbald zich aan u voor.

Mijn naam is Sandy Sibbald en sinds 1 maart ben ik de nieuwe directeur van Kindcentrum Theo Thijssen. Vorig schooljaar ben ik tijdelijk werkzaam geweest op school ter ondersteuning van dhr. Bauke Waslander en het schoolzorgteam. Dus het kan zijn dat u mij eerder bent tegengekomen.

Ik ben inmiddels 16 jaar werkzaam voor Plateau, waarvan ik 14 jaar gewerkt heb op Kindcentrum Kloosterveen. Ik ben begonnen als groepsleerkracht en zorgcoördinator en de laatste 7 jaar was ik adjunct directeur. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe stap in mijn carrière en zal met enthousiasme mijn nieuwe baan oppakken.

Ik heb grote passie voor Daltononderwijs. Dat komt voort uit het feit dat ik in Kloosterveen samen met het team het Daltononderwijs invulling en betekenis heb mogen geven. Elk kindcentrum heeft zijn eigen identiteit en Daltononderwijs biedt hier mooie kaders voor.  Eén van de redenen dat ik heb gesolliciteerd op de directeursfunctie bij Theo Thijssen is het karakteriserende Daltononderwijs van dit kindcentrum. Elk kind is uniek, elk kind verdient zijn eigen optimale ontwikkeling, daar geloof ik persoonlijk in. De visie van Kindcentrum Theo Thijssen op het individuele kind geeft daarvoor een mooi fundament om op voort te bouwen.

Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met het team en natuurlijk met u als ouder(s) en verzorger(s) van de leerlingen en kinderen van ons kindcentrum. Ik wil graag kennismaken met u en dat zal ook vast en zeker gebeuren. Maar, mocht u eerder kennis met mij willen maken, loop dan gerust binnen. Mijn werkdagen zijn maandag t/m donderdag. Ik zal  ook geregeld op het plein staan bij aanvang van school. Ik sta open voor het gesprek en de koffie/thee staat altijd klaar.

Vriendelijke groet,

Sandy Sibbald

Start peuteropvang Theo Thijssen

peuteropvang Theo Thijssen

In de vorige Infothijs stond vermeld dat peuteropvang gerealiseerd zou worden in het gebouw van Stenden Hogeschool bij de BSO. Helaas hebben wij het bericht gekregen dat dit niet mogelijk is. Er moeten teveel aanpassingen plaatsvinden in de school.

We hebben echter niet stilgezeten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een zeer goed alternatief. Hierover zullen wij u op zeer korte termijn informeren.

Mocht u al vragen hebben over de peuteropvang m.b.t. aanmelding, dan kunt u contact opnemen met Plateau Kinderopvang (tel 0592-301993).

slimme maartvogel

Tijdens een kringgesprek in een kleutergroep wordt er veelal van alles besproken. In deze kleutergroep stond het thema 'eten' centraal in de taalkring. Wie helpt wel eens mee in de keuken en wat mag je dan doen? Er kwamen verhalen van diverse keukenervaringen. Prachtig om te horen dat er zoveel blije keukenprinsen- en prinsessen zijn! Dat laatste is uiteraard van groot belang, om blij in de keuken te staan. Er is één leerling die dat erg goed heeft begrepen en kan daarom ook perfect beargumenteren waarom zij geen uien wenst te snijden;

'Van het snijden van uien krijg ik verdriet in mijn ogen.'

En zo is het maar net!

Open dag woensdag 21 maart 9.00-12.00uur

Open dag woensdag 21 maart

Op woensdag 21 maart bent u van harte welkom om op school rond te kijken. Ouders (van nieuwe leerlingen) en andere belangstellenden worden die dag rondgeleid door leerlingen van groep 8.

nieuws van de commissie 'Avond-4-Daagse'

De commisse 'Avond-4-Daagse' (A4D) is al weer begonnen met de voorbereidingen voor de avondvierdaagse van 29 mei t/m 1 juni 2018. Vrijdag a.s. krijgen alle leerlingen een brief mee met de mogelijkheid zich op te geven voor dit wandelevenement. De commissie A4D is een commissie van de oudervereniging.

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de rode kast bij de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

Lees online.

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen