---
---

stand van zaken nieuwe directeur

De MR, het team en de directeur/bestuurder van Plateau, zijn bezig om de vacature voor een nieuwe directeur voor kindcentrum Theo Thijssen klaar te maken. Aankomend weekend wordt de vacature open gesteld voor sollicitanten. De vacature is dan te vinden in het Dagblad van het Noorden, op de websites van Plateau en onze school, op Linkedin en Facebook van Plateau. Ook zal de vacature verspreid worden onder Daltonscholen in de regio en komt deze op www.dalton.nl te staan. We zullen u volgende week een extra Infothijs sturen met daarin de vacaturetekst en link naar het filmpje (deze maken we aanstaande vrijdag met kinderen) om mogelijk ook te delen binnen uw netwerk. We houden u op de hoogte.

---
slimme vogel 2

 

slimme januari-blp-vogel

In een kleutergroep wordt er gewerkt aan een knutsel- en tekenwerk. In de kring werd er gebrainstormd om de leerlingen te inspireren, toen was er een leerling die nog een handige tip had; "Juf, je zou ook met je buurman of buurvrouw kunnen overleggen." En dát vond een andere leerling in de groep echt een goed idee, want hij zei het volgende:

Dat komt goed uit! Mijn buurjongen zit in de groep hiernaast. Mag ik naar hem toe om hem iets te vragen? 

Mooi toch?! Vindingrijkheid en interactie zijn weer flink geoefend deze dag. BLP brengt ons dagelijks prachtige verrassingen en verrijkt de onderwijspraktijk telkens weer. 

 

---

Onderstaande leerlingen heten wij van harte welkom op school! Wij wensen jullie een fijne tijd op kindcentrum Theo Thijssen toe en hopen dat een ieder van jullie zich snel thuis voelt in het daltononderwijs.

groep 1/2a - Luciana

groep 1/2b - Saliou en Mika

 

---

kerst

Langs deze weg willen we alle ouders en leerlingen bedanken voor de hulp bij de kerstmaaltijd en alles wat hier bij kwam kijken. Het was een geweldige en gezellige avond. Nogmaals dank! 

De foto's zullen zo spoedig mogelijk op de website staan, zodat u (samen met uw kind) nog even kunt nagenieten van deze avond.  

---

leerteams

Zoals u weet hebben we aan het begin van dit schooljaar een start gemaakt met leerteams. Het team heeft samen besloten een aantal punten te willen ontwikkelen. Aan elk ontwikkelpunt is een leerteam gekoppeld. Elk leerteam bestaat uit een aantal leerkrachten. Graag brengen wij u op de hoogte van de belangrijkste punten op dit moment.

leerteam Dalton en B.L.P. 

Wij zijn bezig om de denkspieren (interactie, reflectief vermogen, vindingrijkheid en veerkracht) van B.L.P. onder te brengen bij de kernwaarden (vrijheid/verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, reflectie en effectiviteit) van Dalton. Het is de bedoeling om per maand één van de kernwaarden, met uiteraard de bijbehorende onderdelen van de denkspieren, centraal te stellen in de groep. We hopen hier in maart mee te kunnen starten.

Een andere (kleine) verandering is de benoeming van ‘werken in de gang’ te benoemen als ‘leren op het leerplein’. In de naam 'leerplein' wordt duidelijker weergegeven waarvoor de ‘gang’ bestemd is.

leerteam mijnTOP + instructie

Dit leerteam is bezig om te kijken naar het gebruik van de taakbrief, waar kunnen verbeteringen worden aangebracht? Daarnaast wordt er onderzocht op welke manier we leerlingen het best instructie kunnen geven. Ook wordt er in het team gesproken over het gebruik van het 'jotje' en de regels die hierbij horen. Het grotere doel van dit leerteam is, om uit te zoeken hoe we ons onderwijs zo kunnen inrichten, dat leerlingen meer doelgericht gaan werken en meer zelf eigenaar worden van hun leerproces en zich bewuster worden van dat het belangrijk is om het leerdoel te beheersen. 

---
Creatieve kerstdag in de onderbouw

Creatieve kerstdag in de onderbouw

  Misschien de drukste maar ook de állermooiste week van het jaar: Afgelopen dinsdag klonken er allerlei gezellige kerstmuziekjes uit de lokalen in de onderbouw. De kinderen hadden een creatieve kerstdag. Er waren drie rondes, waarbij de kinderen met hun eigen klas een activiteit gingen doen. Er werd een placemat gemaakt voor het kerstdiner, er was een klas waar de …

Lees verder

---
voordat de lawine van kerstfoto's losbarst

voordat de lawine van kerstfoto's losbarst

Bij de woorden 'grote keuze' weet elk bovenbouw-kind op de Theo Thijssen wat er bedoeld wordt. Dat is onze aantrekkelijke keuze, voor de groepen 5-8, vol met workshops op de vrijdagmiddag. Hieronder volgen een aantal foto's van de 'grote keuze' van vrijdag 1 december. er werd o.a. geschilderd, gedicht en getekend en er werd badzout gemaakt. Alles in de sfeer …

Lees verder

---
Sneeuwpret

Sneeuwpret

De mensen in het verkeer vinden het misschien geen feestje maar  kinderen houden van sneeuw.  

Lees verder

---
leuke nieuwtjes uit groep 1-2 C

leuke nieuwtjes uit groep 1-2 C

Na een fantastisch sinterklaasfeest is de kerstsfeer helemaal losgegaan: Koekjes bakken, bomen versieren met ballen en cijfers, en een menukaart maken. Samen in de kring hebben de kinderen gesproken over  lekker eten en, omdat er met kerst ook veel uitgegeven wordt, hebben we het ook gehad over geld uitgeven.

Lees verder

---

sponsoren o.b.s. Theo Thijssen

Onderaan deze nieuwsbrief ziet u altijd de naam van Warenhuis Vanderveen uit Assen. Dit is zo omdat Vanderveen al jaren een trouwe sponsor van onze school is. Met het extra geld dat we ontvangen van sponsoren kunnen we de leerlingen op school net iets extra's bieden. Denk hierbij aan boeken voor de bibliotheek, een voorstelling of excursie bijvoorbeeld in de themaweek. Heeft u belangstelling om ook sponsor van Kindcentrum Theo Thijssen te worden? Er kan een vast bedrag per jaar afgesproken worden en daarvoor zetten we uw bedrijfsnaam of logo onderaan deze nieuwsbrief die maandelijks naar ruim 400 adressen wordt verstuurd en welke op de website in het digitale archief ook nog lang terug te lezen is. Tevens wordt uw logo dagelijks getoond op de kabelkrant, te zien op 3 plekken in de school. Bent of kent u iemand die hier interesse in heeft? U kunt contact opnemen met Bauke Waslander via dir@obstheothijssen.nl, telefonisch via 0592 820 620 of u loopt gewoon even binnen, wij stellen het zeer op prijs!

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de rode kast bij de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---