---

dag Sinterklaas

Gisteren werd er genoten van het Sinterklaasfeest op school. Het was een geslaagde dag, mede namens alle hulp, hartelijk dank!

De foto's staan al op de website (of scrol helemaal door naar beneden), zodat u, samen met uw kind, kunt nagenieten van deze gezellige dag!

---
slimme vogel 2

 

slimme december-reken-vogel

Leren omgaan met geld is een onderdeel van het (realistisch)rekenen. Realistisch rekenen is belangrijk, omdat hier een koppeling wordt gemaakt tussen de theorie en de praktijk. De volgende opdracht wordt besproken;

'Een boekhandel verkoopt op een dag 110 agenda's van €34 per stuk, hoeveel is er dan aan het einde van de dag verdiend?

Deze ene leerling ging niet direct de vermenigvuldiging maken die hierbij hoort, maar gaf het doeltreffende antwoord: 'Dat weet ik niet, want er staat nergens hoeveel de agenda's inkoop kostten.'

Realistischer kan het bijna niet!

 

---

Onderstaande leerlingen heten wij van harte welkom op school! Wij wensen jullie een fijne tijd op o.b.s. Theo Thijssen toe en hopen dat een ieder van jullie zich snel thuis voelt in het daltononderwijs.

groep 1/2a - Fenna

groep 1/2b - Isalynn

groep 1/2c - Boaz

---

 

 

 

Staking dinsdag 12 december - school gesloten

 

staking

Op dinsdag 12 december wordt op onze scholen gestaakt. Werknemers in het primair onderwijs leggen dan voor één dag het werk neer om meer salaris te vragen aan het kabinet. De staking is ook gericht tegen de hoge werkdruk die wordt ervaren en tegen het groeiende lerarentekort in Nederland. De staking is een initiatief van PO Front, waarin onder andere de onderwijsvakbonden en de werkgeversorganisatie PO-Raad verenigd zijn.

Plateau Integrale Kindcentra heeft begrip voor de argumenten van de stakers, niet alleen voor wat betreft de looneis voor leerkrachten maar vooral ook de werkdruk die voor zowel leerkrachten als onderwijs ondersteunend personeel groot is.

Door deze staking zullen onze scholen de gehele dag gesloten zijn. Uw kind hoeft op deze dag dan ook niet naar school te komen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

 

Opvang

Wij vragen u zelf opvang voor uw kinderen te regelen voor deze dag.

U kunt uw zoon of dochter voor deze dag wellicht naar onze vaste opvangpartner (Plateau Kinderopvang) brengen. Afhankelijk van de vraag zal daar passend aanbod worden gerealiseerd.

De kosten voor deze opvang komen voor uw eigen rekening.

 

Inhalen

In het basisonderwijs geldt dat leerlingen een minimumaantal lesuren moeten volgen in boven- en onderbouw. De school heeft hier rekening mee gehouden door marge-uren in de roosters in te bouwen. Uw kind hoeft de gemiste lesuren dan ook niet in te halen.

 

Hoogachtend,

Ir. P. Moltmaker,

directeur-bestuurder Plateau

 

---

nieuws van de kerstcommissie

Aan alle ouders/verzorgers,                         

De Sint is weer het land uit en dan wordt het voor ons tijd om alles van het Kerstfeest op school te regelen.

De Kerstmaaltijd staat namelijk over ruim anderhalve week gepland en wel op donderdag 21 december.

De kerstcommissie heeft wel een iets andere invulling voor de avond bedacht, dus leest u vooral even verder…

De afgelopen jaren begonnen we altijd met een kwartiertje buiten met vuur en muziek. Dit onderdeel komt te vervallen. We laten jullie letterlijk én figuurlijk niet in de kou staan hoor.

Voor de ouders die dit sociale moment gaan missen hebben we goed nieuws:

We openen tijdelijk het Theo-Thijssen-KERSTCAFÉ!

Op donderdagavond is tussen 17.15 en 17.30 een inloopkwartier. U kunt dan uw kind in de klas brengen en evt. uw gerecht afleveren.

Daarna kunt u een kijkje nemen in ons Kerstcafé. Daar zult u een vertrouwde setting zien van muziek-glühwein-chocolademelk en het stalletje met de kaarsjes van Liedeke, een ouder van school.

Rond 18.00 sluit het kerstcafé haar deuren en om 19.00 is het kerstdiner afgelopen en kunt u uw kind weer in de klas afhalen.

Koken

Net als de afgelopen jaren willen we u vragen of u iets lekkers klaar kunt maken voor die avond. Daarvoor hangen afscheurlijsten naast de deur van elke klas. Als u ook iets wilt maken, kom dan gerust naar binnen om een gerecht af te scheuren, of overleg met uw kind en laat hem of haar dat doen. Wilt u uw naam achterlaten op de afscheurlijst, zodat wij weten wat en wie, iets maakt.

De klaargemaakte gerechten kunnen op donderdag 21 dec. tussen 17.15 uur en 17.30 uur naar binnen worden gebracht. Het is niet mogelijk op school nog iets op te warmen. Ook kunt u dan aan de leerkracht doorgeven wat er met het eten moet gebeuren als er nog iets over blijft. Omdat we niet voor alle klassen serveerbestek hebben op school, willen we u vragen dat zelf bij het gerecht mee te leveren als dat nodig is (evt. met uw naam erop/eraan)

Wij zorgen voor borden bekers en bestek voor de leerlingen.

Voedselbank

De afgelopen 5 jaren hadden we aan de kerstperiode ook een goed doel gekoppeld: de voedselbank. Zoals u vast wel weet is er in Nederland een steeds grotere groep kinderen die onder de armoedegrens leeft. Die groep is sinds vorig jaar zelfs nog groter geworden. We willen daarom ook dit jaar weer een inzamelingsactie voor hen houden. RTV Drenthe zal opnieuw aandacht besteden aan onze actie.

 

RTV Drenthe heeft een uitgebreid verhaal op haar site staan:  http://www.rtvdrenthe.nl/voedselbank (contr + klik voor koppeling)

Dit zijn de dingen die mensen in geldnood namelijk zelf moeilijk (kunnen) kopen:

 

• Blikken soep

• blikgroente

• blikken vlees

• pasta/ aardappelpuree

• mix/ saus voor pasta

• rijst

• houdbare zuivel

• koffie/ thee

• koffiemelk

• suiker/ stroop

• bak/ braadolie

• houdbaar broodbeleg

• ranja/ frisdrank

• wasmiddel

• luiers (3-6)

• shampoo

• deodorant

• douchgel

• tandpasta

• maandverband/ tampons

• schoonmaakmiddelen

• Wc-papier

Er zullen vanaf donderdag of vrijdag 7 of 8 december, in diverse ruimtes kratten staan om meegebrachte spullen in te verzamelen.

De dozen met ingebrachte spullen zullen uiterlijk op 15 december door de kerstcommissie naar de voedselbank worden gebracht. We hopen ze weer net zo blij te kunnen maken als vorig jaar!

Met vriendelijke groet,

De Kerstcommissie.

---

start van de schooldag

In de vorige Infothijs heeft u kunnen lezen dat het prettig zou zijn wanneer leerlingen vanaf groep 3, 's morgens op het plein afscheid van hun ouders nemen. Dit zorgt er voor dat er meer rust in de school is voor de leerlingen die er om 8.15 uur bewust voor kiezen om al te starten met werken.

Wij willen u langs deze weg laten weten dat we zien dat het binnenkomen van leerlingen, en soms hun ouders, al veel beter verloopt. Wij willen u dan ook hartelijk danken voor uw medewerking en rekenen er op dat dit ook in het nieuwe jaar kan worden voortgezet.

---

Kindcentrum Theo Thijssen

 

Sinds deze zomer prijkt er op alle borden rondom de school: Kindcentrum Theo Thijssen.

Zoals eerder al toegelicht is door de directeur-bestuurder van Plateau worden alle scholen binnen Plateau sinds de zomer als Kindcentrum benoemd. Het betekent nog niet dat we dit al zijn, maar dat we er wel naar toe groeien. Hieronder een korte toelichting waar we aan werken:

Visie
Een Kindcentrum is bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar (en zo mogelijk in de toekomst van 0 tot 12 jaar). Het Kindcentrum is de gehele dag open en biedt een breed pakket van onderwijs en opvang aan. Belangrijk kenmerk is dat hier wordt samengewerkt door één team met een gedeelde visie op onderwijs en opvang. Plateau kindcentra en Plateau kinderopvang worden dus als het ware één organisatie.

Onderwijs en kinderopvang
Wij, Kindcentrum Theo Thijssen en Plateau kinderopvang, vinden het belangrijk om onderwijs en opvang nauw op elkaar afgestemd aan te bieden, om zo de optimale ontwikkeling van uw kind te ondersteunen. Er zijn al enkele kindcentra binnen Plateau die de eerste stappen gezet hebben om dit vorm en inhoud te geven. In de (nabije) toekomst zal er naast onderwijs en buitenschoolse opvang ook mogelijk kinderopvang aan ons Kindcentrum verbonden worden. Hier zijn we op dit moment druk mee bezig om dit te realiseren. Op deze manier hopen we de kinderen een stukje rust te geven in hun ontwikkeling en dagprogramma.

Wij hebben ter verduidelijking een video geplaatst met de uitleg over een kindcentrum:

http://www.youtube.com/watch?v=4poCJTv7RCA

 We houden u op de hoogte over deze verdere ontwikkelingen.

 

tjilp, wie helpt ons?

tjilp, wie helpt ons?

Op school hebben we een ruimte met vogels konijnen kippen en een cavia. Ze worden liefdevol verzorgd door de leerlingen van groep 8. Fijne beesten, mooie ruimte en goed verzorgende leerlingen. Wat willen we nog meer? We zoeken een (groot)ouder die ons wil adviseren en helpen met de verzorging en aankleding van de beestenboel. Een nieuw hok voor de konijnen, …

Lees verder

---
Sinterklaasfeest @ Theo Thijssen. Genieten maar!
---
onderbouwshow groep 2-3

onderbouwshow groep 2-3

Op vrijdag 1 december was de onderbouwshow van groep 2-3. De pakjespiet kon het dak niet op want er zat een gat in zijn zak  en zo kon hij geen cadeautjes rondbrengen. Hij was erg verdrietig. Daarom vroeg hij de andere pieten in het pietenhuis om hulp. Helaas konden de bakpieten, gympieten en inpakpieten hem niet helpen want ze hadden …

Lees verder

---
de leerlingen van groep 1 op bezoek bij de Sint

de leerlingen van groep 1 op bezoek bij de Sint

Sinterklaas bracht een bezoek aan de Wijde Blik (een wooncentrum voor ouderen) Onze groep 1 leerlingen waren uitgenodigd om Sint daar ook te bezoeken. Het was een prachtig bezoek waar de volwassenen genoten van de interactie tussen Sint en de kinderen. Naast Sinterklaas waren de hoofdpiet, prof-piet en Lisa van de partij. De kinderen zongen veel liedjes met en voor …

Lees verder

---
speculaasconcert in de Kolk

speculaasconcert in de Kolk

Deze week werd het speculaasconcert uitgevoerd in de Kolk. Voor ons is dat een 'uitje in onze achtertuin'. In tegenstelling tot veel scholen kunnen wij daar lopend heen. Het speculaasconcert is een terugkerend evenement dat al jaren een groot succes is. Naast muziek is er ook toneel: De Pieten hadden veel te weinig pepernoten. Hoe moest dat nou weer opgelost …

Lees verder

---
kleuters zijn geluksvogels

kleuters zijn geluksvogels

Alles lijkt gewoon op heerlijk spelen terwijl ze  toch de hele tijd leren. Wat stond er deze week op het programma: pepernoten bakken met Opa Freek, verlanglijstjes maken en.... pakjes inpakken!   bekijk de foto's maar      

Lees verder

---
Voortgezet Onderwijs folder!

Voortgezet Onderwijs folder!

klik op titel klik vervolgens op VO-gids OVER 1718 voor de folder. VO-infogids OVER 1718

Lees verder

---

sponsoren o.b.s. Theo Thijssen

Onderaan deze nieuwsbrief ziet u altijd de naam van Warenhuis Vanderveen uit Assen. Dit is zo omdat Vanderveen al jaren een trouwe sponsor van onze school is. Met het extra geld dat we ontvangen van sponsoren kunnen we de leerlingen op school net iets extra's bieden. Denk hierbij aan boeken voor de bibliotheek, een voorstelling of excursie bijvoorbeeld in de themaweek. Heeft u belangstelling om ook sponsor van o.b.s. Theo Thijssen te worden? Er kan een vast bedrag per jaar afgesproken worden en daarvoor zetten we uw bedrijfsnaam of logo onderaan deze nieuwsbrief die maandelijks naar ruim 400 adressen wordt verstuurd en welke op de website in het digitale archief ook nog lang terug te lezen is. Tevens wordt uw logo dagelijks getoond op de kabelkrant, te zien op 3 plekken in de school. Bent of kent u iemand die hier interesse in heeft? U kunt contact opnemen met Bauke Waslander via dir@obstheothijssen.nl, telefonisch via 0592 820 620 of u loopt gewoon even binnen, wij stellen het zeer op prijs!

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---