mijnTOP - overzicht

Deze week (voor de meeste groepen op vrijdag) krijgt uw kind het mijnTOP-overzicht mee naar huis. U kunt dan samen met uw kind zien hoe de resultaten voor de mijnTOP-vakken zijn. Wanneer u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind.

---
slimme vogel 2

 

slimme novembervogel

geel; de kleur van de liefde?!

Wanneer een groep een uitstapje maakt, draagt in elk geval elke begeleider een geel hesje. Waarom is dit? Er is een kleuter die precies weet hoe dat zit, want die geeft het volgende antwoord:

Voor de verkering natuurlijk!

We mogen ons op school dus gelukkig prijzen met zoveel uitstapjes!

---

nieuwe leden voor de medezeggenschapsraad


Inmiddels zijn de MR-verkiezingen achter de rug. We verwelkomen Winanda Hoegen-Kuiper (moeder van Huub en Steef) en Marco Sanders (vader van Hugo) als nieuwe leden voor de MR van onze school. We willen hierbij graag de andere kandidaten nogmaals bedanken voor hun interesse. 

de verkiezingscommissie

---

Onderstaande leerlingen heten wij van harte welkom op school! Wij wensen jullie een fijne tijd op o.b.s. Theo Thijssen toe en hopen dat een ieder van jullie zich snel thuis voelt in het daltononderwijs.

groep 1/2a - Julian en Louise

---

8.15 uur - deur open

Om leerlingen gelegenheid te geven om vanaf 8.15 uur te beginnen aan hun leerwerk, is de deur van de bovenbouw om die tijd een paar minuten open en kunnen leerlingen die bewust kiezen om te starten, naar binnen. Andere leerlingen blijven buiten op het plein, waar vanaf dat moment een leerkracht is. Voor groep 4 geldt dit ook, voor deze groep wordt de deur van het lokaal even open gedaan. Alleen leerlingen die stipt om 8.15 uur binnenkomen, kunnen beginnen.  Na de herfstvakantie willen we ook de leerlingen van groep 3 deze gelegenheid bieden.

Daarnaast willen we de ouders van de groepen 3 en 4 verzoeken om zoveel als mogelijk op het plein afscheid van hun kind te nemen en niet in de gang. Dit zorgt namenlijk voor extra onrust voor leerlingen die wel aan het werk zijn. Als u een dringende vraag heeft of u wilt een afspraak met de leerkracht maken, dan kunt u natuurlijk rustig even binnen lopen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.

---

bestellen schoolfoto's

De schoolfoto’s zijn gemaakt en zijn eind deze week in te zien voor u als ouder(s) en kind(eren. We willen nog even benadrukken dat niet iedereen een persoonlijke inlogcode, maar een groepscode krijgt voor het bestellen.

Alle kinderfoto’s en de groepsfoto worden op een groepspagina geplaatst en zijn zodoende zichtbaar voor alle ouders van de groep. Indien u bezwaar heeft tegen het plaatsen van uw zoon of dochter op de groepspagina, dan moet u dat voor vrijdag aangeven bij Dany Brix via info@danybrix.nl. U ontvangt dan een eigen inlogcode.

---

protocol vervanging leerkrachten

Wanneer een leerkracht zich ziek meldt, zoekt de directie een leerkracht om hem/haar te vervangen. De school is aangesloten bij een bovenschoolse vervangingspool. Bij deze vervangingspool kan de school, na ziekmelding van een leerkracht, een vervanger aanvragen. Indien er vervangers beschikbaar zijn, is er op de ziektedagen een invalleerkracht in de groep. Wanneer er geen vervangers beschikbaar zijn is de school genoodzaakt om andere keuzes te maken voor opvang van de leerlingen. De school hanteert hiervoor een stappenplan in volgorde van de mogelijkheden waaruit zij kan putten.

• Een leerkracht waarvan het niet een werkdag is, is bereid gevonden om extra te werken;

• Een ambulante leerkracht gaat de groep vervangen;

Toch zijn er momenten dat het voorkomt dat het niet lukt om een vervanger te vinden. Dit vindt plaats in periodes van griep of soms in onvoorziene situaties. Mocht het zo zijn dat één of meerdere leerkrachten ziek zijn en er geen vervanging te realiseren is, dan zijn dit de stappen die de school neemt:

• Op de eerste dag worden kinderen van de groep van de zieke leerkracht verdeeld over de andere groepen;

• Als ook de tweede dag afwezigheid van de leerkracht aan de orde is, dan geeft de school de tweede dag de leerlingen van de betreffende groep vrij, met de mogelijkheid, in uiterste noodzaak, tot opvang op school. Dit dient door ouders met de directeur overlegd te worden, er is slechts een beperkte capaciteit;

• Wanneer ook de derde dag afwezigheid aanhoudt en er nog geen vervanging voorhanden is, dan krijgt steeds een andere groep vrij en geeft de vrij geroosterde leerkracht les aan de groep van de afwezige leerkracht. Zodoende wordt de pijn verdeeld over meerdere groepen;

• De ouders krijgen altijd, op de dag voorafgaand aan de vrij gegeven dag, een email hierover met een toelichting op dit genomen besluit;

---

 

protocol hoofdluis

Het team van o.b.s. Theo Thijssen heeft het hoofdluisprotocol doorgenomen. Het vernieuwde protocol kunt u vinden onder de volgende link:

http://obstheothijssen.nl/wp-content/uploads/2013/10/Hoofdluisprotocol.pdf

 

---

studenten Drenthe College

o.b.s. Theo Thijssen heeft al jarenlang een samenwerking met het Drenthe College (DC). Studenten van het DC lopen in de verschillende groepen stage. Op woensdagmiddag worden zij begeleid door Heleen Achterop. Hieronder stellen de 5 studenten zich aan u voor. In de vorige Infothijs heeft u Marit groep 1/2a , Bairavy groep 1/2c, Daan groep 5, Romy groep 6 en Kilian groep 7 leren kennen. De volgende studenten stellen zich nu aan u voor:

Jaco (niet op de foto) groep 2/3 - Mijn naam is Jaco. Ik doe de opleiding tot onderwijsassistent op het drenthe college. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Vorig jaar heb ik stage gelopen op de marskramer. Daar heb ik een jongetje met het downsyndroom gebegeleid. Dit jaar zit ik in groep 2/3 bij juf Sigrid. Ik ben er op donderdag en op vrijdag. Mijn hobby’s zijn: het schrijven van verhalen en fotografie.

Kirsten groep 4 -Mijn naam is Kirsten. Ik ben 18 jaar en ik studeer onderwijsassistent op het Drenthe College (mbo 4). Dit is mijn laatste jaar, dus dat betekent dat ik tot mei op maandag, dinsdag en woensdag gezellig bij juf Dewie in groep 4 stage loop.

Mijn hobby’s zijn knutselen, oppassen en winkelen.

Na deze opleiding weet ik nog niet wat ik verder wil gaan doen, iets met kinderen en organiseren van activiteiten.

Ik hoop veel te leren op OBS Theo Thijssen en het wordt een heel gezellig jaar met deze klas!

 

---

sponsoren o.b.s. Theo Thijssen

Onderaan deze nieuwsbrief ziet u altijd de naam van Warenhuis Vanderveen uit Assen. Dit is zo omdat Vanderveen al jaren een trouwe sponsor van onze school is. Met het extra geld dat we ontvangen van sponsoren kunnen we de leerlingen op school net iets extra's bieden. Denk hierbij aan boeken voor de bibliotheek, een voorstelling of excursie bijvoorbeeld in de themaweek. Heeft u belangstelling om ook sponsor van o.b.s. Theo Thijssen te worden? Er kan een vast bedrag per jaar afgesproken worden en daarvoor zetten we uw bedrijfsnaam of logo onderaan deze nieuwsbrief die maandelijks naar ruim 400 adressen wordt verstuurd en welke op de website in het digitale archief ook nog lang terug te lezen is. Tevens wordt uw logo dagelijks getoond op de kabelkrant, te zien op 3 plekken in de school. Bent of kent u iemand die hier interesse in heeft? U kunt contact opnemen met Bauke Waslander via dir@obstheothijssen.nl, telefonisch via 0592 820 620 of u loopt gewoon even binnen, wij stellen het zeer op prijs!

---

van de website ... www.obstheothijssen.nl

Onderstaande leuke berichten staan op de website. Vaak volgt er snel na een activiteit in de groep een verslag op onze site. Leuk om samen met uw kind te bekijken!

---
nieuwe wintertijd=lampionnentijd

nieuwe wintertijd=lampionnentijd

  Op de eerste maandag na de herfstvakantie hing er meteen een gezellige sfeer in de onderbouw. We waren namelijk begonnen met het knutselen van onze lampionnen. Van tevoren mochten de kinderen al kiezen welke lampion ze wilden maken. Zo konden ze kiezen uit: een raket, een dier, een spin, ecoline, een letterflat, een schaap, een kleurenfestijn en nog veel …

Lees verder

---
onthulling struikelstenen bij Vaart- Kanaalbuurt

onthulling struikelstenen bij Vaart- Kanaalbuurt

Woensdag 18 oktober was de onthulling van de nieuwe Struikelstenen in onze schoolbuurt. Bij Het Kanaal 15 werd o.a. de steen voor Lotte Aussenberg onthuld. Deze steen is geadopteerd door obs TheoThijssen. https://www.nieuwsinassen.nl/onthulling-struikelstenen-vaart-kanaalbuurt/

Lees verder

---
het allerlaatste themaweekverslag komt van.... groep 3!

het allerlaatste themaweekverslag komt van.... groep 3!

Vorige week donderdag en vrijdag in de Kinderboekenweek hebben we met groep 3 nog heel wat gruwelijk engs gedaan.. Donderdag zijn we naar de dierenwinkel van ‘van Oosten geweest’. Hier mochten we heel veel reptielen vasthouden en aaien! Brrr.. Terug op school werden we door 2 mama’s met schmink omgetoverd tot echte griezels! Op vrijdag kwamen nog 2 hulpmama’s in …

Lees verder

---
kleuters koken, eten en zien er ook nog 'eng' uit!

kleuters koken, eten en zien er ook nog 'eng' uit!

klik op de magische pompoen en er komen prachtige foto's tevoorschijn ....  

Lees verder

---
griezelweekfilmpjes

griezelweekfilmpjes

klik op de foto's voor een filmfragment.

Lees verder

---
Theo-Thijssen-voorleeskampioenen

Theo-Thijssen-voorleeskampioenen

Op vrijdag de 13e (OEI) gingen sommige boven- en onderbouwleerlingen voorlezen.Ze wilden laten horen hoe goed ze een boek konden presenteren. En dat bleken ze allemaal fantastisch te kunnen. Het werd dus een hele lastige taak voor de jury. Uiteindelijk kwamen ze eruit en kunnen we jullie de nieuwe onderbouwkampioen en de nieuwe bovenbouwkampioen boekpresentatie (voorlezen) presenteren: Onderbouw: op de …

Lees verder

---
foto's van groep 5 gemaakt in de themaweek

foto's van groep 5 gemaakt in de themaweek

Klik op de foto's  voor een serie foto's van groep 5.   knutsels van de klas: dieren winkel Oostengriezelvoorlezen met ouders blokfluitles in groep 5 verkleed naar school 

Lees verder

---
Koeienogen in groep 2-3

Koeienogen in groep 2-3

Koeienogen in groep 2-3 Op woensdag 11 oktober hebben de kinderen van groep 2-3 iets ‘gruwelijk engs’ gemaakt, namelijk een koeienoog. Juf Gerdy kwam bij ons in de klas om met brood, rozijnen en ‘jelly’ een koeienoog in een beker te maken. Eerst kregen alle kinderen een stuk wit brood waarvan de korsten afgescheurd moesten worden. Met natte handen werd …

Lees verder

---
alle beestachtige foto's van het uitje naar de dierenwinkel

alle beestachtige foto's van het uitje naar de dierenwinkel

Klik op de foto voor de link naar alle foto's van het bezoek aan de dierenwinkel.   

Lees verder

---
een 'gruwelijk eng beestachtig' uitje

een 'gruwelijk eng beestachtig' uitje

alle kinderen van de Theo Thijssen gingen naar Dierenwinkel v Oosten in de Groningerstraat. Dit zijn foto's van groep 1-2 b en c.  

Lees verder

---
een TheoThijssen klassieker: kinderen lezen voor kinderen
---
groep 3 griezelt wat af

groep 3 griezelt wat af

Groep 3 is al de hele week druk aan het griezelen. Alles wat we doen is dan ook echt gruwelijk eng. Zo zijn we onder andere voorgelezen door een vampier-papa en een heksen-juf!   Maar we hebben ook nog heel veel andere dingen gedaan.. Durf jij verder te lezen?   Tijdens het gymmen op dinsdagochtend hebben we monsterbal en monsterstaart-tikkertje …

Lees verder

---
ja hoor! bij ons in de klas kwam een HEKS voorlezen

ja hoor! bij ons in de klas kwam een HEKS voorlezen

Gelukkig was het wel een lieve heks die mooi kon voorlezen. Ze las voor uit prachtige boeken van de kinderboekenweek. Bedankt heks! (juf Stieneke)

Lees verder

---
grrrriezelschminken in groep 7 en 8 (niet schrikken)

grrrriezelschminken in groep 7 en 8 (niet schrikken)

Maandagochtend kreeg groep 7 bezoek van Afra en Lotte. Dit zijn de moeders van Roos (groep 7) en Mees (groep 1/2). Zij gaven een les grimeren aan de kinderen uit de klas. Hierna mochten de kinderen zelf grimeren bij elkaar. Dit met hele enge resultaten. Enkele foto’s zien jullie hieronder.  

Lees verder

---
---
studenten Drenthe College openen de kinderboekenweek

studenten Drenthe College openen de kinderboekenweek

Een hilarisch leuke start van de kinderboekenweek. De studenten hadden met veel voorpret een verhaal in elkaar gezet . De grote lijn van het verhaal stond vast, de rest werd geïmproviseerd. Een blik op het publiek was voldoende voor de conclusie dat het een enorm succes was. Op de foto's zien jullie ook twee prachtige griezelige tafels in de sfeer …

Lees verder

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Tip: Maak van www.obstheothijssen.nl de startpagina op uw computer!

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---