---

schoolgids 2017-2018

Hierbij ontvangt u nogmaals de link van de schooljaargids 2017-2018. Wanneer u de schooljaargids liever op papier leest, dan kunt u een exemplaar bij de conciërge ophalen. 

schooljaargids-2017-2018

---
slimme vogel 2

 

slimme oktobervogel

Bij de neus genomen?! - De eerste weken in groep 3 zijn spannend voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. Het begin van het echt leren lezen voor veel kinderen.

Bij de leesmethode 'Lijn3' worden naast de letters ook klankgebaren aangeleerd. Wanneer de leerling het woord 'kin' gaat 'hakken-en-plakken' wacht de juf gespannen of het plakken gaat lukken. Het lijkt helemaal goed te gaan, de leerling maakt zelfs keurig de drie gebaren.

k - i - n  maar zegt vervolgens ...'neus'!

Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je weet welk gebaar er bij de letter 'n' hoort, kijk maar:

 

---

Onderstaande leerlingen heten wij van harte welkom op school! Wij wensen jullie een fijne tijd op o.b.s. Theo Thijssen toe en hopen dat een ieder van jullie zich snel thuis voelt in het daltononderwijs.

groep 1/2a - Naomi, Levi, Yassine, Luca en Vinz

groep 1/2b- Winoa, Selmar, Owen en Jace

groep 1/2c- Boris, Daniël, Mila, Jarien, Finn, Donné, Vince en Max,

groep 3 - Harun en Mikey

 

---

5 oktober - school gesloten wegens staking

Zoals u weet is de school morgen op 5 oktober gesloten i.v.m. de landelijke staking. Wij danken u voor uw begrip. Wij gaan er vanuit dat deze staking niet voor niets is en dat de situatie voor alle leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs verbetert! 

---

schoolfotograaf 9 en 10 oktober

Op maandag 9 en dinsdag 10 oktober a.s. worden de kinderen op de individuele - en groepsfoto gezet door Dany Brix Fotografie. Het verzoek is om die dag fleurige kleding aan te doen.

Het schema:

Maandag 9 oktober 2017

8.45 – 9.15  Groep 1/2a

9.15 – 9.45  Groep 1/2b

9.45 – 10.15  Groep 1/2c

10.30 – 11.00 Groep 2/3

11.00 – 11.30 Groep 3

11.30 – 12.00 Groep 5

12.30 – 13.00 Groep 6

13.00 – 14.15 Groepsfoto’s van bovenstaande groepen

Vanaf 14.30 t/m 16.30 Foto’s broertjes/zusjes

Dinsdag 10 oktober 2017

8.45 – 9.30  Groep 4 + groepsfoto

9.30 – 10.15 Groep 8 + groepsfoto

10.30 – 11.15 Groep 7 + groepsfoto

Op maandagmiddag vanaf 14.30 uur is het mogelijk dat broertjes en zusjes gefotografeerd worden. Ook kinderen die (nog) niet op o.b.s. Theo Thijssen zitten, kunnen dan op de foto gezet worden.

Vanaf vrijdagochtend 29 september is er bij de hoofdingang op het raam bij de beestenboel een intekenlijst opgehangen met tijden, waarop u de gezinsnaam kunt invullen. De foto’s worden genomen in het speellokaal van de school. Indien er geen ruimte meer is of u deze dag verhinderd bent, dan kunt u contact opnemen met Dany Brix fotografie via info@danybrix.nl of 06-10166416.

De foto’s worden vrijblijvend gemaakt en er is dus geen verplichte afname. U ontvangt een paar weken na de fotoshoot een email met een code, waarmee u de foto’s via internet kunt bekijken en bestellen.

Het is onmogelijk om alle ouders een eigen inlogcode te geven voor het bestellen. Alle kinderfoto’s en de groepsfoto worden op een groepspagina geplaatst en zijn zodoende zichtbaar voor alle ouders van de groep. Indien u bezwaar heeft tegen het plaatsen van uw zoon of dochter op de groepspagina, dan kunt u dat aangeven bij Dany Brix via mailto:info@danybrix.nl. U ontvangt dan een eigen inlogcode.

Met vriendelijke groet,

team o.b.s. Theo Thijssen en Dany Brix fotografie

---

studenten Pabo de Eekhorst - Stenden

Ook dit jaar is er een aantal studenten van de Pabo. Wendy en Cherianne stellen zich voor.

Wendy groep 7 - Mijn naam is Wendy de Jong en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Assen (Marsdijk) en zit op de Pabo Eekhorst Assen in leerjaar 2. Voordat ik op de Pabo zat heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan. Hierdoor heb ik al stagegelopen op verschillende basisscholen maar in een andere rol namelijk als onderwijsassistent. Ik vind er leuk om nu zelf als (stage)juf voor de klas te staan, ik heb dit het afgelopen jaar ook al gedaan in Eelde op de Veenvlinder. Ik heb heel veel zin in de aankomende stageperiode op de Theo Thijssen en hoop er een gezellig en leerzaam jaar van te maken. Zowel voor mezelf als voor de leerlingen. Het aankomende halfjaar tot aan begin februari ga ik stagelopen in groep 7 bij meester Pascal in de klas.

Cherianne groep 8 - Mijn naam is Cherianne van der Tuin, ik ben 22 jaar oud en zit op dit moment in het derde jaar van PABO de Eekhorst in Assen. Hiervoor heb ik de opleiding voor onderwijsassistent gedaan aan het Alfa College in Hoogeveen. Dit jaar loop ik stage op OBS Theo Thijssen. Het eerste half jaar loop ik stage in groep 8 en het tweede half jaar in een andere groep. Ik vind het een leuke school voor wat ik tot nu toe gezien heb en Dalton onderwijs ontdekken is erg boeiend.

---

studenten Drenthe College

o.b.s. Theo Thijssen heeft al jarenlang een samenwerking met het Drenthe College (DC). Studenten van het DC lopen in de verschillende groepen stage. Op woensdagmiddag worden zij begeleid door Heleen Achterop. Hieronder stellen de 5 studenten zich aan u voor. In de Infothijs van november zult u kennismaken met de andere 3.

 

Marit groep 1/2a -Ik ben Marit Koops. Ik ben 18 jaar en woon in Assen. Ik doe de opleiding THBO SAW op het Drenthe College met als profiel: onderwijsassistent. De opleiding THBO SAW houdt in dat wij op onze opleiding HAVO vakken krijgen aangeboden. Deze vakken zijn Nederlands, Rekenen, Engels en maatschappijwetenschappen en als je wilt kan je aardrijkskunde en geschiedenis ook erbij volgen op HAVO niveau. In het tweede of het derde leerjaar zijn er centrale HAVO examens. Als je deze haalt en je gemiddelde een 5.5 of hoger is krijg je voor dat vak een HAVO certificaat. Ik zit in mijn derde leerjaar ook wel het examenjaar genoemd. Ik loop 3 dagen in de week stage op OBS Theo Thijssen in groep 1/2a bij Lisette. De dagen dat ik stage loop zijn de maandag, dinsdag en de woensdag. Hiervoor heb ik een jaar stage gelopen op OBS De Heksenketel, deze school staat bekend om het ervaringsgericht onderwijs. In mijn eerste jaar heb ik een half jaar stage gelopen op CJBS De Regenboog, deze school staat bekend om zijn Jenaplan. Ik hoop in mei 2018 klaar te zijn met stage, dat houdt in dat ik al mijn opdrachten en examens heb gemaakt. Na mijn opleiding wil ik door naar de PABO, om dit mogelijk te maken volg ik elke woensdag van 15-20u PABO-lessen op het Stenden hier in Assen, zo worden wij in 32 weken klaar gestoomd voor de PABO toelatingstoetsen.

Bairavy groep 1/2c - Mijn naam is Bairavy Kanagasabai en ik ben 17 jaar oud. Ik ben geboren in assen, maar ik kom oorspronkelijk uit Sri Lanka. Mijn hobby’s zijn zingen, tekenen en dansen. Ik ben erg spontaan, nieuwsgierig en sta altijd open voor nieuwe ideeën. Tot aan de zomervakantie loop ik stage in groep 1/2 bij Gea op de donderdag en vrijdag. Dit doe ik voor mijn schoolopleiding S.A.W.-onderwijsassistent. Dit is een tussenopleiding voor mij omdat ik op het hbo-kinderpsychologie of logopedie wil doen. Graag wil ik met deze stage mijn passie voor lesgeven ontdekken zodat ik weet of lesgeven misschien toch bij mij past. Ik sta altijd open voor een babbeltje dus kom gezellig een praatje maken met mij.

Romy groep 6 - Ik ben Romy, 18 jaar en stagiaire bij groep 6! Op maandag, dinsdag en woensdag ben ik in groep 6 te vinden. Ik loop stage tot en met 25 april 2018. Ik doe de opleiding Onderwijsassistent op het Drenthe College & zit in mijn examenjaar. Na deze opleiding wil ik graag naar de Pabo. Mijn hobby’s zijn dansen, lezen en muziek luisteren. Ik dans de stijlen modern, jazz en streetdance. Ik hoop op Theo Thijssen veel te leren en veel plezier te maken met het team en met de leerlingen.

Kilian groep 7 - Mijn naam is Kilian Bos. Ik ben negentien jaar oud en woon in Veendam. Mijn hobby’s zijn gamen, tv series kijken, films kijken, stripboeken lezen en niets doen. Vier jaar geleden stond ik voor een hele moeilijke beslissing ‘Wat wil ik later worden?’ Zou ik mijn vader achterna gaan en elektricien worden of wil ik mijn droom tot werkelijkheid brengen door cabaretier te worden. Het was toen dat mijn Nederlands docent zei ‘als je echt niet weet wat je later wil doen, word dan maar Nederlands docent.’ Ik begon na te denken over waar ik goed in was. Ik heb nog nooit in mijn leven gewerkt. Ik weet niets over elektriciteit. Ik zie nooit een advertentie voor cabaretier in de krant. Ik ga het enige doen wat ik kan en dat is naar school gaan. Vanaf dat moment wou ik leraar worden. Ik zou naar het Drenthe College gaan omdat mijn broer daar eens gestudeerd had. Ik realiseerde me al heel snel dat ik wel hele andere dingen moest doen dan dat ik eerst dacht.

Nu zit ik in het derde jaar van de opleiding Onderwijsassistent. Ik loop stage in groep 7 op maandag, dinsdag en woensdag. Ik ben hier tot eind april.

Daan groep 8 - Ik ben Daan Peelen ik ben geboren op 24-01-2000 (17 jaar) en ik woon in Diever, dat is een dorp verder op dat ongeveer 30 minuten rijden is vanaf Assen. Ik doe de opleiding THBO OA. Dit is een vooropleiding voor de pabo om een docent te kunnen worden. Ik doe deze op het Drenthe College in Assen. In mijn vrije tijd ben ik bezig voor school, aan het werk of ik ga afspreken met mijn vrienden. Ik zit nu in leerjaar 2 van mijn opleiding en hoop dit jaar succesvol af te kunnen sluiten op de Theo Thijssen! 

 

Ook Naomi loopt stage, zij ontbreekt echter op de foto.

---

uit de schoolgids...            

cursus typevaardigheid via ticken

Voor leerlingen in groep 6, 7 en 8 is er de mogelijkheid zelfstandig (thuis en eventueel op school) een typediploma te behalen. Hieronder treft u de informatie die hierover in de schoolgids staat. U kunt uw kind opgeven door 13 euro in een envelop voorzien van naam aan de leerkracht te (laten)geven. Kinderen die zijn aangemeld voor de herfstvakantie kunnen starten. Na de herfstvakantie wordt het account gereed gemaakt, u krijgt een mail met inlogcodes wanneer uw kind kan starten.

cursus typevaardigheid - Kinderen vanaf groep 6 kunnen dankzij een schoollicentie voordelig deelnemen aan een cursus typevaardigheid onder de naam ‘Ticken’. Het doel hierbij is dat u als ouder zelf de verantwoordelijk neemt voor de begeleiding van uw kind. De typecursus is dus geen extra schoolvak! Er kan thuis aan gewerkt worden. Kinderen kunnen er in overleg met u ook voor kiezen hun keuzetijd op school te gebruiken om hier aan te werken. Daarnaast mag uw kind de tijd die bedoeld is voor ‘overwerken’ hier aan besteken. Wanneer u uw kind opgeeft voor deze cur-sus, kost dit €13,00 per kind. Het initiatief voor het aanbieden van de typecursus is mede dankzij de OV tot stand gekomen, de OV neemt de licentiekosten voor haar rekening!

Op www.ticken.nl kunt u meer informatie lezen.

---

sponsoren o.b.s. Theo Thijssen

Onderaan deze nieuwsbrief ziet u altijd de naam van Warenhuis Vanderveen uit Assen. Dit is zo omdat Vanderveen al jaren een trouwe sponsor van onze school is. Met het extra geld dat we ontvangen van sponsoren kunnen we de leerlingen op school net iets extra's bieden. Denk hierbij aan boeken voor de bibliotheek, een voorstelling of excursie bijvoorbeeld in de themaweek. Heeft u belangstelling om ook sponsor van o.b.s. Theo Thijssen te worden? Er kan een vast bedrag per jaar afgesproken worden en daarvoor zetten we uw bedrijfsnaam of logo onderaan deze nieuwsbrief die maandelijks naar ruim 400 adressen wordt verstuurd en welke op de website in het digitale archief ook nog lang terug te lezen is. Tevens wordt uw logo dagelijks getoond op de kabelkrant, te zien op 3 plekken in de school. Bent of kent u iemand die hier interesse in heeft? U kunt contact opnemen met Bauke Waslander via dir@obstheothijssen.nl, telefonisch via 0592 820 620 of u loopt gewoon even binnen, wij stellen het zeer op prijs!

---
Wat het lieveheersbeestje hoorde...

Wat het lieveheersbeestje hoorde...

Vanmorgen hebben de groepen 1 en 2 een toneelles gehad. Deze les werd gegeven door een docent van het ICO, meester Bert. De les stond in het teken van het boek ‘Wat het lieveheersbeestje hoorde’. Dit boek hebben de juffen al enkele keren in de klas voorgelezen. Onder begeleiding van de docent mochten de kinderen mee naar het speellokaal. Hier was een …

Lees verder

---
Themadag ‘Gezond gedrag’ in de onderbouwgroepen

Themadag ‘Gezond gedrag’ in de onderbouwgroepen

‘Wij hebben een ontzettend leuke en leerzame themadag gehad over ‘gezond eten’. De ochtend begonnen we met het proeven van verschillende smaken. Zo hebben we het verschil geleerd tussen zoet, zout, zuur en bitter. Daarna hebben we met z’n allen gekeken naar het eten voor de eerste pauze. We kwamen er achter dat bijna alle trommels gevuld zijn met lekker …

Lees verder

---
nieuws uit de Thijsjesraad

nieuws uit de Thijsjesraad

De Thijsjesraad vergadert op de  maandagmiddag. We hebben afgelopen maandag al wat punten besproken die ze op hun lijst hadden gezet. Er was 1 punt die meerdere leden op hun agenda hadden staan: MEER GROEN IN SCHOOL. Heeft u dus nog een oude (te) grote plant staan die in de weg staat? Wie weet kan hij bij ons een nieuwe …

Lees verder

---
sport en spel met de groepen 1 en 2.

sport en spel met de groepen 1 en 2.

Zo'n sport en speldag dicht bij school heeft natuurlijk voordelen: het is lekker vertrouwd jasjes,tasjes, de juffen en de wc alles is dichtbij en als het flink gaat regenen ben je allemaal zó weer binnen! Ouders, studenten en andere vrijwilligers, superbedankt! Jullie zijn -net als al onze fijne kleuters- onmisbaar om zo'n dag tot een succes te maken.

Lees verder

---
6 september, sportdag Theo Thijssen. (groep 3 t/m groep 8)

6 september, sportdag Theo Thijssen. (groep 3 t/m groep 8)

Om meerdere redenen onthouden we deze 6 september wel: Vanwege de prachtige locatie: sportvelden bij het nieuwe Quintus gebouw van het Nassau College (wauw) Vanwege de fijne vrolijke kinderen: allemaal zin in een lekker dagje bewegen (yess) Vanwege alle hulp:  dank,  enthousiaste ouders,studenten en andere vrijwilligers (virtuele knuffel) Vanwege de organisatie : professioneel door onze sportcollega's opgezet (high five!) En …

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---