---

welkom

Maandag vanaf 8.15 uur zijn onze deuren weer geopend en heten wij alle leerlingen en ouders van harte welkom op o.b.s Theo Thijssen! Zoals u weet is Plateau onlangs samengegaan met de Aska. In het verlengde hiervan is er een nieuw logo voor alle scholen van Plateau ontworpen. Het nieuwe logo is in de vakantie op de gevel van het schoolgebouw aangebracht. Wij wensen iedereen een goed nieuw schooljaar toe!

 

---

afmelden Infothijs

Wanneer u de Infothijs niet meer wenst te ontvangen, kunt u onderaan deze Infothijs op de link 'opzeggen' klikken en dan aangeven dat u de Infothijs niet meer wilt ontvangen. Onderaan kunt u ook zelf uw mailadres wijzigen, wanneer dit nodig is.

---

groeps- en leerkrachtverdeling 2017-2018

Het komende schooljaar ziet de groeps- en leerkrachtverdeling er als volgt uit:

 

•  1/2A - Lisette Grondhuis - op donderdag Gerdy Schoonbeek

•  1/2B - Elly Modderman-Wiersma

•  1/2C - Gea Ensing

•  2/3   - Sigrid de Lange-Meinders - op dinsdag Gerdy Schoonbeek

•  3      - Kim Kruizinga - op vrijdag Gerdy Schoonbeek

•  4      - Dewie Drent-Nout - op donderdag Brigitte van der Meché

•  5      - Alda Karssens - op woensdag Brigitte van der Meché

•  6      - Stieneke Buunk - op vrijdag Brigitte van der Meché

•  7      - Pascal Wallinga

•  8      - John Feiken

 

 

---

informatie nieuwe schooljaar

Woensdag ontvangt u via uw kind de groepslijst met adres en een lijst met foto's van alle kinderen in de klas. Tevens ontvangt u dan digitaal de schoolgids, met de mogelijkheid een papieren exemplaar bij de congierge op te halen.

 

---

bewegingsonderwijs

De leerlingen in de groepen 1 en 2 gymmen in het speellokaal in school. U hoeft hiervoor geen gymschoenen of andere kleding mee te geven.

De leerlingen in de groepen 3 t/m 8 gymmen in de Pabo (groep 3) of in de Aubussonhal (groep 4 t/m 8). Hieronder staat het overzicht welke groep op welke dag gymt. Op deze dag wordt er verwacht dat de leerlingen sportkleding, sportschoenen en eventueel een handdoek om te douchen mee nemen naar school.

groep 3 t/m 6 bewegingsonderwijs op dinsdag

groep 7 en 8 bewegingsonderwijs op woensdag

---

sportdag

Op woensdag 6 september staat de sportdag op het programma. De groepen 1 en 2 hebben een sport- speldag in en om school. De leerlingen in groep 2 van de groep 2/3 blijven op school en zullen begeleidt worden door Tineke Berger. De leerlingen in groep 3 van de groep 2/3 gaan naar het sportveld. Sigrid de Lange-Meinders zal daar ook zijn.

De sportdag voor groep 3 t/m 8 vindt niet plaats op de atletiekbaan van AAC, maar op de sportvelden van het dr.Nassaucollege, locatie Quintus. Tevens zal er op die dag hier de start van de 2e etappe van de Olympia's tour om 12.00 uur zijn.

Leerlingen van de groepen 3 t/m 8 worden om 8.30 uur op het sportveld verwacht. Maandag ontvangt u extra informatie over deze sportdag en de locatie. Hierin staat ook de informatie voor alle helpende mensen.

---

ICT update

Voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8 zijn oortelefoontjes aangeschaft. Elke leerling krijgt zijn eigen setje en is daar ook zelf verantwoordelijk voor. Wanneer deze stuk gaat, wordt er verwacht dat de leerling zelf voor vervanging zorgt.

---

afscheid o.b.s. Theo Thijssen

Na bijna 5 maanden op o.b.s. Theo Thijssen gewerkt te hebben als ondersteuning voor het schoolzorgteam en managementteam neem ik helaas weer afscheid van de school, en dus van de leerlingen en van u als ouders en verzorgers. 

Mijn werkzaamheden waren gericht op kwaliteitszorg binnen de school en ik was vooral ‘achter de schermen’ actief en zichtbaar. Een aantal van u heb ik mogen ontmoeten en door mijn pleindiensten op de maandag heb ook een deel van de leerlingen beter leren kennen. Eén van de grappigste vragen die mij is gesteld door een kleuter, is: ‘ben jij een juf of een meester?’. Toen ik zei dat ik een juf was, kreeg ik de reactie: ‘maar waarom heb je dan kort haar?’. Tja, en leg dan maar eens uit dat je dat mooi ‘gewoon’ vindt J.

Ik heb de eer gehad om met een zeer gedreven, enthousiast en betrokken team te mogen werken. Deze uitstraling is ook duidelijk merkbaar in het pedagogisch en didactisch klimaat van de school. Er heerst een sfeer van geborgenheid. Mijn dank dat ik hier onderdeel van heb mogen uit maken.

 

Vriendelijke groet,

Sandy Sibbald

Adjunct directeur

o.b.s. Kloosterveen

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Afscheid groep 8.

Afscheid groep 8.

  Na een prachtige musical (wat een energie wat een talent, wát een groep) waren de groep 8 leerlingen vandaag voor het laatst op school. We gaan jullie zo vreselijk missen, jullie zijn fantastisch!

Lees verder

---
En ook een Chessity diploma voor Leon Holtrop!

En ook een Chessity diploma voor Leon Holtrop!

Sinds een aantal maanden zijn er kinderen begonnen met de schaaklesmethode Chessity. Nadat er verschillende lesactiviteiten zijn afgerond, zijn de kinderen toe aan een examen. Leon Holtrop uit groep 7 heeft heel knap het ‘Pion-diploma’ gehaald. Hopelijk volgen er nog meer. Gefeliciteerd Leon! Wanneer er nog leerlingen zijn die interesse hebben in een account voor Chessity, kunnen ze dit vragen …

Lees verder

---
Villa Pardoes

Villa Pardoes

Vanmiddag hebben we het verzamelde geld, dat we bij onze teamverjaardag van de kinderen hebben gekregen, overhandigd aan de familie Nijboer. Zij gaan er voor zorgen dat het geld terecht komt bij Vila Pardoes, zodat meer zieke kinderen kunnen gaan genieten van een zorgeloze vakantie. Het team en de familie Nijboer wil alle kinderen en hun ouders bedanken voor jullie …

Lees verder

---
Bedankt oude Thijsjesraad, en hállo nieuwe raadsleden!

Bedankt oude Thijsjesraad, en hállo nieuwe raadsleden!

  Woensdag 12 juli was de Thijsjesraad verkiezing. Uit alle bovenbouwgroepen was door hun eigen klasgenoten al 1 vertegenwoordiger gekozen:dat zijn voor groep 5  Indy , voor groep 6  Pascalle en  voor groep 7  Toine geworden. Deze leerlingen gaan samen met de leerlingen die vandaag door alle leerlingen van groep 3 t/m groep  7 zijn gekozen de nieuwe Thijsjesraad vertegenwoordigen. …

Lees verder

---
In het kader van 'een kijkje in de klas'.

In het kader van 'een kijkje in de klas'.

‘Uitdaag-middag’: kinderen tegen de ouders! Vrijdag 7 juli 2017 was het zover, de kinderen uit groep 7 daagden hun ouders uit om verschillende spelletjes te doen. Om 13.30 uur stond het hele lokaal vol met vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen. Sommigen gingen lekker naar buiten om te voetballen, een potje twister, de ander koos ervoor om te tafelen …

Lees verder

---
Paerel en Huub succesvol bij Kunsthelden op het ICO.

Paerel en Huub succesvol bij Kunsthelden op het ICO.

Zaterdag 8 juli hebben Paerel Brink en Huub Hoegen, groep 7, een culturele prestatie neergezet tijdens Kunsthelden. Kunsthelden is opgezet en georganiseerd door ICO en een aantal gemeenten in Drenthe waaronder ook de gemeente Assen. In de categorie Beeld en Verhaal hebben Paerel en Huub respectievelijk een fantastische eerste en tweede plek behaald. Het was de eerste editie van Kunsthelden. …

Lees verder

---
Diploma (certificaat) uitreiking gouden handjes

Diploma (certificaat) uitreiking gouden handjes

Wie in het bezit is van 'gouden handjes'heeft geluk! Je bent dan heel hándig. Ze zeggen dan  ook wel dat je in het bezit bent van twee rechterhanden. (drie keer raden wat het betekent als je in het bezit bent van twee línkerhanden...)   Diploma (certificaat) uitreiking gouden handjes op Penta (donderdag 6 juli 2017)

Lees verder

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag voor de vakantie kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---